Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Aprilwandeling Sportdorp Houthem

Aprilwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons in Puth (bij Schinnen) en verder via Oirsbeek naar Doenrade. Vervolgens lopen we naar Wintraak en de Wanenberg en terug naar Puth.

Wij starten op de parkeerplaats bij de kerk van Puth. We bereiken Puth als volgt. Vanuit Houthem rijden we via de doorgaande weg naar de rotonde in Strabeek. Daar slaan we linksaf en op de volgende rotonde rechtdoor via Klein Haasdal naar Schimmert. Op de rotonde aldaar richting Spaubeek. Dan rechtdoor rijden naar Neerbeek. Op de rotonde aldaar rechtdoor en op de volgende rotonde bij De Kluis naar rechts door Oud-Geleen tot we weer een rotonde bereiken. Daar naar rechts  rijden over de spoorwegovergang en omhoog via de Putherberg naar Puth via de doorgaande weg. Doorrijden tot we links van de weg de kerk van Puth zien (einde Geleenstraat/Kerkstraat). We parkeren vóór de kerk. Indien er niet voldoende ruimte is, dan rechts opzij van de kerk parkeren in de Pastoor Albertsstraat voor enkele bungalows.

Vanaf de parkeerplaats lopen we naar de Onderste Puth en Aan ’t Lindjen. Dan dalen we even richting Schinnen en slaan een recent aangelegd voetpad (Krekelkespad) naar links in. Dit leidt achter langs Schinnen naar Oirsbeek. Via de Köllerstraat en Op de Graaf in Oirsbeek komen we in een nieuw natuurgebied met een verhoogd uitzichtpunt, zodat we de hele omgeving in ogenschouw kunnen nemen. Dan lopen we naar Doenrade toe met een  mooi kasteel en verderop de dorpskern, waar we in het Gemeenschapshuis Gasterie Dobbelsteyn gaan pauzeren. Vervolgens trekken we nog even verder tot ongeveer aan de Duitse grens (nabij Hillensberg) en slaan dan af naar links en lopen naar het gehucht Wintraak toe.  Hier buigen we nogmaals af naar links en komen in de buurt van de Heemtuin en het natuurgebied Hondskerk. Daar maken we een ommetje door een gebied waar in het verleden zand- en grindafgravingen hebben plaatsgevonden. Daardoor is er een echt struingebied overgebleven met allerlei aardige paadjes en flinke hoogteverschillen. Tot slot gaan we via veldwegen terug naar Puth en de kerk aldaar.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 20 april a.s. Plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen naar de parkeerplaats bij de kerk van Puth, waar we omstreeks 10.35 uur starten  voor een wandeling van ruim 13 km.

De tocht is niet moeilijk; we bevinden ons in de uitlopers van het Heuvelland met  enkele klimmetjes in de natuurgebieden. Het is een zeer gevarieerde wandeling. De pauzeplek ligt na circa 7 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of e-mail hounjet@home.nl.