Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Augustuswandeling Sportdorp Houthem

Augustuswandeling Sportdorp Houthem

De volgende wandeling van Sportdorp vindt plaats op zaterdag 15 augustus 2015 en voert de wandelaars naar Spaubeek, de Diependalse grubbe, natuurgebied De oude Kerk van Spaubeek, langs de Geleenbeek en door het Stammenderbos.

Wij komen weer samen bij De Holle Eik te Houthem om 10.00 uur en carpoolen vervolgens via Schimmert naar Spaubeek. We rijden in de dorpskern door tot de splitsing. Hier gaan we naar links en parkeren daar op het grote plein voor de kerk, gelegen aan de Bongerd.

Wij lopen eerst even door de dorpskern van Spaubeek omhoog en gaan dan via veldwegen in de richting van en langs het Spaubekerbos. Vervolgens wandelen wij door de mooie holle weg en de Diependalse grubbe, die in de richting van de snelweg loopt. Via een viaduct  steken we de snelweg over en gaan over de spoorwegovergang en vervolgens naar rechts. We bereiken al spoedig het natuurgebied Oude Kerk met kapel en sedimentsgesteenten uit de regio. Dan gaan we eerst over en daarna langs de Geleenbeek naar Gasterij Kasteel Terborgh, onze pauzeplaats.

Na de pauze lopen we nog even verder langs de Geleenbeek richting Schinnen en begeven ons dan naar het Stammenderbos en steken door naar Puth en gaan dan naar Sweikhuizen. Daar lopen we via de bosrand naar beneden tot bij Restaurant Biesenhof.

Hier gaan wij weer terug naar de Geleenbeek en volgen deze tot het voormalige Retraitehuis, nu asielzoekerscentrum van Spaubeek. Daarna gaan we weer via het viaduct over de snelweg, keren terug in de dorpskern en wandelen naar ons uitgangspunt aan de Bongerd.

De wandeling valt in de categorie niet zwaar, aangezien we slechts enkele golvingen in het bosrijke landschap aantreffen.
De lengte van de wandeling is circa 14 km en de pauzeplek bereiken we na 7 km.

Voor info: Hub. Hounjet; tel 06-12115558 of e-mail: hounjet@home.nl
Tot dan!

foto_augustuswandeling