Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Boomplantdag in Houthem

Boomplantdag in Houthem

Aanstaande woensdag 22 maart zullen de leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool Sint Gerlachus deelnemen aan de Boomplantdag. Wij Houthem – Sint Gerlach heeft in samenwerking met de Buitendienst van onze gemeente de enkele activiteiten gepland.

Om 10.45 uur wordt op het kruispunt van het Molenbroeksvoetpad en het nieuw aangelegde wandel-/fietspad te Geulhem de afstammeling van de “eenzame Eik” door de leerlingen geplant. De loot werd geschonken door mevr. Cuppens, die er de afgelopen 5 jaar voor zorgde dat een eikeltje van de grote boom uitgroeide tot dit “baby-boompje”. Mocht de enkele honderden jaren oude moeder de natuurlijke elementen niet overleven, dan heeft zij in deze afstammeling een waardige opvolger.

Vervolgens wandelen de leerlingen met hun juf om 11.15 uur weer terug naar school, waar de volgende activiteit zal plaats vinden: het plaatsen van een bijenhotel op het schoolplein. Het bijenhotel is geschonken door de Plattelandscoöperatie en de Provincie Limburg met als doel aandacht te schenken aan de grote bijensterfte in onze provincie. Het hotel is er niet alleen voor de wilde bij, maar ook voor een groot aantal andere insecten die nodig zijn in onze natuur. Een leerzame toevoeging aan het schoolplein, zodat de kinderen beseffen dat alles wat wordt aangeplant tijdens de Boomplantdag niet kan voortbestaan zonder insecten.

Prins Max en Prinses Floor van C.V. de Boschräëfkes zullen samen met de leerlingen van groep 5 en 6 deze dag kleur geven, voor een groener en gezonder Houthem St. Gerlach.