Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Brandveilig wonen doe je zo!

Brandveilig wonen doe je zo!

Op dinsdag 23 oktober a.s. organiseert de seniorenvereniging St. Gerlachus in het gemeenschapshuis de Holle Eik een interactieve bijeenkomst in samenwerking met Brandweer Zuid Limburg. Deze bijeenkomst begint om 14.00 uur.

Met het stijgen van de leeftijd wordt u ongemerkt kwetsbaarder als het gaat om brand in eigen huis. Uit onderzoek blijkt dat senioren vaker betrokken zijn bij brand in de eigen woonomgeving dan jongere mensen. U bent misschien niet meer zo goed ter been of hoort of ziet slechter. Als er dan brand uitbreekt, kan dat vervelende gevolgen voor u hebben. Dat weet u natuurlijk wel, maar houdt u er rekening mee?

Veel branden zijn te wijten aan onoplettendheid of onvoorzichtigheid. Gelukkig kunt u zelf veel doen om brand in huis te voorkomen. Uw gedrag speelt hierbij een belangrijke rol in het voorkomen van brand. Staat u daar wel eens bij stil?

In de bijeenkomst gaan de voorlichters met u op zoek naar de meest voorkomende brandoorzaken in uw huis en denkt u na over hoe u dit kunt voorkomen en/of tijdig signaleren. Van garage tot zolder krijgt u handreikingen aangeboden om uw huis brandveilig in te richten. Maar ook: wat kunt u het beste doen als u moet vluchten voor brand. Kortom: een interessante, leerzame, maar ook gezellige bijeenkomst met zeker ook ruimte voor uw vragen.

Deelname aan deze middag is gratis! Om organisatorische redenen vragen wij u wel zich voor 10 oktober a.s. aan te melden bij een van onderstaande personen:

SecretarisJan Silverentand043-6040783f2hjhesilverentand043@hetnet.nl
PenningmeesterLudie Thijssen06-45786830l.thijssen@sebuma.nl

Indien u behoefte heeft aan vervoer, dit gelieve aan te geven bij de aanmelding.