Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Dorpsagenda

Het online dorpsplatform Wij Houthem probeert een zo compleet mogelijke dorpsagenda aan te bieden van, voor en door dorpsgenoten en organisaties.

Deze agenda kan alleen maar compleet worden door aanlevering van activiteiten aan ons redactieteam.
Zij zorgen dan voor het publiceren van uw agendabericht(en).

Stuur uw tekstbericht met datum, locatie, tijden, website, contactgegevens en minimaal 1 goede foto en/of poster naar de REDACTIE.

nov
14
do
2019
Werkbezoek wethouder Vankan in Houthem @ De Holle Eik
nov 14 @ 15:30
Werkbezoek wethouder Vankan in Houthem @ De Holle Eik

Wethouder Carlo Vankan brengt dit najaar weer werkbezoeken aan diverse kernen in Valkenburg aan de Geul. Tijdens deze werkbezoeken maakt de wethouder lopend een rondgang door de kern. Behalve praten met de inwoners, wil de wethouder van het fysieke domein ter plekke indrukken opdoen en bekijken welke zaken om aandacht vragen.

Meldt u aan met ideeën en suggesties!
Heeft u ideeën / suggesties voor locaties in uw kern die interessant zijn voor de wethouder? Wilt u graag bij de werkbezoeken aanwezig zijn? Laat dit dan weten via info@valkenburg.nl of telefonisch via 14 043 (Klant Contact Centrum).

Het bezoek van de wethouder aan Houthem zal plaats vinden op donderdag 14 november. Vertrek is om 15.30 uur vanuit Café De Holle Eik.

nov
23
za
2019
Novemberwandeling Sportdorp Houthem @ Meerssen
nov 23 @ 10:00
Novemberwandeling Sportdorp Houthem @ Meerssen

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling start in Meerssen en voert door het Beneden-Geuldal. We lopen in de nabijheid van de Geul die hier naar hartelust kronkelt. We gaan via het gehucht Weert, door het Bunderveld naar het Julianakanaal naar de monding van de Geul in buurtschap Voulwames. We keren terug via landgoed Meerssenhoven, kasteel Vaeshartelt en Rothem terug naar Meerssen.

We starten op de parkeerplaats van Sporthal Meerssen aan de Molenveldweg te Meerssen. We bereiken het startpunt als volgt. We rijden vanuit Houthem via de doorgaande weg naar Meerssen; op de rotonde aldaar naar links. Vervolgens gaan we via de Herkenberg en over de spoorwegovergang naar rechts Veeweg/Parallelweg. Doorrijden tot de verkeerslichten bij de volgende spoorwegovergang en naar links Stationstraat/Tussen de Bruggen. De eerste weg links na de brug over de Geul; de Molenveldweg in en aan de linkerkant bij de Sporthal parkeren.

Vanaf de startplaats gaan we naar rechts over de spoorwegovergang bij het station, dan naar links naar de sportvelden van SV Meerssen en langs de Geul. Daarna lopen we onder de tunnels door om Weert te bereiken. Daar wandelen we door het Bunderveld en lopen vrij dicht langs de Geul steeds rechtdoor naar het Julianakanaal. Dan gaan we over de Kanaaldijk naar Brug Bunde. Daar gaan we over de brug en zijn in Voulwames en lopen naar grenspaal 109 en de monding van de Geul. Vervolgens keren we terug naar het Kanaal en zetten onze tocht voort aan de overzijde van de Kanaaldijk. We gaan vervolgens pauzeren bij Kasteelhoeve Hartelstein. Daarna keren we terug via Brug Itteren. We lopen naar landgoed Meerssenhoven, daar nemen we de doorsteek naar het verderop gelegen Kasteel Vaeshartelt. We gaan onder de snelweg door bij Rothem en lopen langs de sportterreinen van RVU en de Gapert. Vervolgens lopen we Meerssen binnen en gaan ter hoogte van het Joodse kerkhof de meanderende Geul volgen naar de Veeweg toe. We lopen tot slot langs Stella Maris en de molen naar de parkeerplaats toe.

De geul vindt haar oorsprong in het gehucht Lichtenbusch (B). Daar ligt de boerderij Todtleger en in de kelder van de boerderij bevindt zich het welputje, dat men als de bron van de Geul beschouwt. Maar bij het beekje voegen zich weldra vier andere stroompjes; het wordt een echt snelstromend riviertje. De Geul is aan haar tocht naar de Maas begonnen. De tocht zal 58 km lang zijn: 20 km over Belgisch grondgebied en 38 km door Zuid-Limburg. Dan vindt de Geul haar einde in de Maas in het buurtschap Voulwames (bij Bunde). Het verval is 240 m of bijna 4 m per km; daarmee is het de snelst stromende rivier van Nederland.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 23 november a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats bij Sporthal Meerssen aan de Molenveldweg te Meerssen, waar we omstreeks 10.15 uur starten voor een wandeling van ca. 14.5 km.

De tocht is niet moeilijk; aangezien we in het Beneden-Geuldal lopen met nauwelijks hoogteverschillen. We volgen zoveel mogelijk de Geul, en de afsplitsingen Kleine Geul en Geulke, die toch weer als één stroom naar de monding vloeien. De pauzeplek ligt na ca. 7,5 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!

dec
1
zo
2019
Sinterklaasintocht
dec 1 @ 12:00
dec
22
zo
2019
Kerstconcert @ St. Gerlachuskerk
dec 22 all-day
Kerstconcert @ St. Gerlachuskerk

Al voor de 37ste keer vindt dit goed bezochte Kerstconcert plaats in de prachtige St. Gerlachuskerk in Houthem. Met medewerking van de Houthemse verenigingen Brassband St. Gerlach, Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, Zangvereniging Orphée en de jongeren van Orphée Social Singing.

Wij hopen jullie (weer) te mogen verwelkomen bij deze mooie kersttraditie!

dec
29
zo
2019
Bakesale Orphée Social Singing
dec 29 @ 16:00 – 18:00
Bakesale Orphée Social Singing

Voor de kas van de jongeren van Orphée Social Singing uit Houthem bakken en verkopen wij weer wafels.
Willen jullie voor het jaareinde wat lekkers in huis hebben en daarbij onze groep steunen?

Kortom: Wafel je mee, met Orphée? 🙂

Bestellen kan tot en met donderdag 26 december.
Afhalen kan op zondag 29 december tussen 16.00-18.00 uur. Meer info volgt.

jan
23
do
2020
Open repetitie Orphée Social Singing @ De Holle Eik
jan 23 @ 18:30 – 20:00
Open repetitie Orphée Social Singing @ De Holle Eik

Orphée Social Singing is een gezellige Vocal Group voor jongeren. Wij richten ons jaarlijks op een aantal optredens, waar we moderne muziek laten horen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden!
Kom je langs op onze Open Repetitie?

jul
18
za
2020
KVH kamp @ Scoutinggebouw Eygelshoven
jul 18 – jul 23 all-day