Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Dorpsagenda

Het online dorpsplatform Wij Houthem probeert een zo compleet mogelijke dorpsagenda aan te bieden van, voor en door dorpsgenoten en organisaties.

Deze agenda kan alleen maar compleet worden door aanlevering van activiteiten aan ons redactieteam.
Zij zorgen dan voor het publiceren van uw agendabericht(en).

Stuur uw tekstbericht met datum, locatie, tijden, website, contactgegevens en minimaal 1 goede foto en/of poster naar de REDACTIE.

sep
21
za
2019
Septemberwandeling Sportdorp Houthem @ Eys
sep 21 @ 10:00
Septemberwandeling Sportdorp Houthem @ Eys

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling start bij het Monument voor Den Gevallene, gelegen halverwege tussen Wittem en Eys. We lopen over het langgerekte plateau richting Simpelveld. Daarna gaan we langs de Eyserbeek terug via Simpelveld, Bulkemsbroek en Eys.

Wij starten, zoals gezegd bij het Monument op de natuurparkeerplaats. We bereiken ons startpunt als volgt. Vanaf de Holle Eik in Houthem rijden we via de doorgaande wegen door Valkenburg, Schin op Geul en Wijlre. Bij de bierbrouwerij houden we links aan richting Wittem. Op de Wittemer Allee slaan we de eerste weg links in, dit is de Wittemerweg. Na ongeveer 1 km zien we links het Monument.

Vanaf de parkeerplaats steken we de weg over en lopen langs de prachtige populieren, die dit gebied de fraaie bijnaam Kleine Toscane opleveren. Vervolgens blijven we onze deels geasfalteerde en deels onverharde weg over het plateau met prachtige panorama’s van het Heuvelland volgen. Na verloop van tijd dalen we af naar het Miljoenenlijntje en lopen langs de spoorlijn naar station Simpelveld. Dan wandelen we tussen het vakantiepark door en dalen af naar de dorpskern van Simpelveld. Hier maken we een klein ommetje en bereiken de Eyserbeek bij De Rode Put (in Waalbroek een gehucht bij Bocholtz ligt het brongebied van deze beek). We gaan het rustig kabbelende en meanderende beekje met een lengte van ca. 10 km volgen en komen al snel bij de pauzeplek Brasserie Shoko op de Markt in Simpelveld. Na de pauze zoeken we weer snel het beekje op en gaan door Simpelveld in parkachtige omgeving en vervolgens door de weilanden van Bulkemsbroek de Eyserbeek volgen. Sinds kort is er een wandelpad aangelegd, waardoor we de beek langs Landgoed Goedenraad en door het Froweinbos kunnen volgen tot in Eys. Daar lopen we door de dorpskern in de richting van het gehucht De Piepert en verlaten de Eyserbeek.(De beek mondt enkele kilometers verderop bij Kapolder in de Gulp en enkele meters verderop bij Gulpen in de Geul). Wij gaan onder het spoorwegviaduct van het Miljoenenlijntje door en tot slot omhoog naar ons uitgangspunt.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 21 september a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de startplaats; halverwege tussen Wittem en Eys bij het Monument (hoogste punt), waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 13,5 km.

De tocht is niet zwaar; immers wij starten op het hoogste punt en volgen het plateau; dalen af naar Simpelveld en lopen terug door het vrijwel vlakke Eyserbeekdal. De pauzeplek ligt na ca. 8 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!

okt
5
za
2019
Open les presentatie Balletschool Chantalle Meewis @ Cultuurhuis Heerlen
okt 5 @ 11:00
Open les presentatie Balletschool Chantalle Meewis @ Cultuurhuis Heerlen

Balletschool Chantalle Meewis uit Houthem St. Gerlach – Valkenburg aan de Geul geeft een mooie inkijk in alles wat de leerlingen in de wekelijkse lessen leren.
Alle groepen vanaf 4 jaar t/m de dames van 70+ laten in een samenvoeging diverse lesstof zien van de lessen klassiek ballet, spitzen dans, jazz ballet en moderne dans.
Geen grote voorstelling met kostuums en decor, maar een mooie sfeervolle presentatie van onze fijne leerlingen in samenwerking met de docentes.
Kom kijken, geniet van prachtige dans door kleine kinderen, tieners, scholieren en volwassen dames!

Voor meer informatie: Chantalle Meewis 06 – 23 93 09 84.

okt
27
zo
2019
Dîner des Talents
okt 27 @ 16:00 – 21:30
Dîner des Talents

Opera Zuid en Château St. Gerlach organiseren op zondag 27 oktober 2019 samen het Dîner des talents. Je kunt deze avond genieten van prachtige livemuziek en een heerlijk 4-gangenmenu, op hoogstaande wijze gebracht door muzikaal en culinair talent.

Het muzikale thema van Dîner des Talents wordt dit jaar ‘Magic & Moonlight’. De talenten van Opera Zuid nemen je onder andere mee in de magische wereld van Die Zauberfleute van Wolfgang Amadeus Mozart en A Midsummer Night’s Dream van Benjamin Britten.

All-in prijs bedraagt: € 109,- p.p.. Naast het 4-gangenmenu serveren wij een aperitief met amuse, wijnarrangement, water en koffie met friandises, afgewisseld met diverse muzikale intermezzi.

nov
14
do
2019
Werkbezoek wethouder Vankan in Houthem @ De Holle Eik
nov 14 @ 15:30
Werkbezoek wethouder Vankan in Houthem @ De Holle Eik

Wethouder Carlo Vankan brengt dit najaar weer werkbezoeken aan diverse kernen in Valkenburg aan de Geul. Tijdens deze werkbezoeken maakt de wethouder lopend een rondgang door de kern. Behalve praten met de inwoners, wil de wethouder van het fysieke domein ter plekke indrukken opdoen en bekijken welke zaken om aandacht vragen.

Meldt u aan met ideeën en suggesties!
Heeft u ideeën / suggesties voor locaties in uw kern die interessant zijn voor de wethouder? Wilt u graag bij de werkbezoeken aanwezig zijn? Laat dit dan weten via info@valkenburg.nl of telefonisch via 14 043 (Klant Contact Centrum).

Het bezoek van de wethouder aan Houthem zal plaats vinden op donderdag 14 november. Vertrek is om 15.30 uur vanuit Café De Holle Eik.

dec
1
zo
2019
Sinterklaasintocht
dec 1 @ 12:00
dec
22
zo
2019
Kerstconcert @ St. Gerlachuskerk
dec 22 all-day
Kerstconcert @ St. Gerlachuskerk

Al voor de 37ste keer vindt dit goed bezochte Kerstconcert plaats in de prachtige St. Gerlachuskerk in Houthem. Met medewerking van de Houthemse verenigingen Brassband St. Gerlach, Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, Zangvereniging Orphée en de jongeren van Orphée Social Singing.

Wij hopen jullie (weer) te mogen verwelkomen bij deze mooie kersttraditie!

dec
29
zo
2019
Bakesale Orphée Social Singing
dec 29 @ 16:00 – 18:00
Bakesale Orphée Social Singing

Voor de kas van de jongeren van Orphée Social Singing uit Houthem bakken en verkopen wij weer wafels.
Willen jullie voor het jaareinde wat lekkers in huis hebben en daarbij onze groep steunen?

Kortom: Wafel je mee, met Orphée? 🙂

Bestellen kan tot en met donderdag 26 december.
Afhalen kan op zondag 29 december tussen 16.00-18.00 uur. Meer info volgt.

jan
23
do
2020
Open repetitie Orphée Social Singing @ De Holle Eik
jan 23 @ 18:30 – 20:00
Open repetitie Orphée Social Singing @ De Holle Eik

Orphée Social Singing is een gezellige Vocal Group voor jongeren. Wij richten ons jaarlijks op een aantal optredens, waar we moderne muziek laten horen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden!
Kom je langs op onze Open Repetitie?