Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Dorpsagenda

Het online dorpsplatform Wij Houthem probeert een zo compleet mogelijke dorpsagenda aan te bieden van, voor en door dorpsgenoten en organisaties.

Deze agenda kan alleen maar compleet worden door aanlevering van activiteiten aan ons redactieteam.
Zij zorgen dan voor het publiceren van uw agendabericht(en).

Stuur uw tekstbericht met datum, locatie, tijden, website, contactgegevens en minimaal 1 goede foto en/of poster naar de REDACTIE.

mei
21
di
2019
Dialoogbijeenkomst over personen met verward gedrag @ De Holle Eik
mei 21 @ 19:00 – 21:00
Dialoogbijeenkomst over personen met verward gedrag @ De Holle Eik

De gemeente Valkenburg aan de Geul organiseert een dialoogbijeenkomst over personen met verward gedrag op dinsdag 21 mei van 19.00 – 21.00 uur in gemeenschapshuis De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4 te Houthem St. Gerlach.  Deze bijeenkomst is bestemd voor onze inwoners maar ook voor de professionals die in onze gemeente werken.

Over (mensen met) psychische aandoeningen bestaan veel vooroordelen. En verward gedrag wordt veelal gezien als overlast. Door burgers, maar ook professionals meer inzicht te geven in de leefwereld van personen met verward gedrag, ontstaat er meer begrip. Meer begrip leidt tot acceptatie en zorg voor elkaar. In plaats van tegenstellingen, vijandigheid en escalaties. De persoon met verward gedrag voelt zich meer thuis, voelt zich veilig in een omgeving waarin hij geaccepteerd wordt en waarin hij gesteund wordt.

Aan de hand van een film waarin verward gedrag wordt uitgebeeld gaan we met elkaar in gesprek waarbij we ingaan op de diverse aspecten van verward gedrag zoals overlast maar ook hoe kunnen we hulp bieden aan betrokkene.

Wij hopen u op deze avond te mogen ontmoeten. Aanmelden kan via m.janssens@valkenburg.nl.

Uitnodiging_dialoogbijeenkomst_personen_met_verward_gedrag