Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Gezinsdag Gerlachusoctaaf

Gezinsdag Gerlachusoctaaf
When:
5 januari 2020 @ 09:30 – 15:00
2020-01-05T09:30:00+01:00
2020-01-05T15:00:00+01:00

Het thema van het Gerlachusoctaaf 2020 is : “Gerlach 900, woa is dat fièske?”

Op 5 januari 2020 viert Gerlachus feest. Dan nodigt hij kinderen en hun ouders uit tijdens de geplande gezinsdag. Dit “fièske”met verschillende activiteiten zal kinderen zeker aanspreken. Met het aangeboden programma hopen we dat gezinnen plezier beleven en meer over Gerlachus te weten komen. Het programma bestaat uit activiteiten voor kinderen van 4 tot 9 jaar en voor kinderen vanaf 9 jaar. Jongere en oudere kinderen en andere leden van het gezin zijn eveneens welkom.

Onderstaand programma is samengesteld door de octaafgroep, vrijwilligers en ouders.

Hoe ziet het programma van de gezinsdag eruit?

9.30 uur Feestelijke Heilige Mis met onze bisschop Mgr. Harry Smeets. We mogen u toch ook begroeten? Iedereen is welkom.

12.00 uur Gezamenlijk lunchen.

Vervolgens starten de geplande activiteiten tot 15.00 uur.

Jongeren vanaf 9 jaar:

  • Bisschop Harry Smeets nodigt jongeren uit om met hen van gedachten te wisselen over zaken die hen bezig houden.
  • Kinderen en ouders worden uitgenodigd door de organist op het oksaal. Ze kunnen naar het orgelspel luisteren en zien hoe een orgel werkt tijdens het spelen van het Gerlachuslied. Als uw kind piano kan spelen krijgt het de mogelijkheid om te spelen.
  • Tenslotte neemt u deel aan een korte speurtocht door het dorp langs alle bekende Gerlachus punten.

Jongere kinderen van 4 tot 9 jaar:

  • Een uitnodigende speurtocht door de kerk en schatkamer waarbij ouders hun kinderen begeleiden. Alle kinderen ontvangen opdrachtenboekje over het leven van Gerlachus. Als alle opdrachten goed ingevuld zijn ontvangt elk kind een presentje.
  • Kinderen die dat wensen worden geschminkt als Gerlachus.
  • Tenslotte krijgt uw kind de unieke kans om in kluizenaarskleding staand voor een geknutselde holle eik zich eventjes Gerlachus te voelen en gefotografeerd te worden.

Als u met uw gezin wilt deelnemen aan deze gezinsdag kunt u zich hiervoor opgeven door een mail te sturen naar coordinator@st-gerlach.nl voor 30 december 2019.

U vermeldt uw naam en met hoeveel leden van uw gezin u deelneemt aan de lunch. Eveneens geeft de naam en de leeftijd van uw kind/kinderen door die deelneemt/deelnemen aan de geplande activiteiten tijdens de gezinsdag.

Tot ziens op deze gezinsdag!