Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Novemberwandeling Sportdorp Houthem

Novemberwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling staat in het teken van St. Gerardus, dus starten we in Wittem. Vervolgens lopen we naar Partij en Overgeul (Mechelen), dan door het bos naar (Dal)Bissen. Daar nemen we de doorsteek naar Schweiberg en Eperheide. Op de terugweg vanuit de Gerardushoeve lopen we langs andere wegen via Schweiberg en het gelijknamige bos en het Dunnenbos naar Hoeve De Bek en naar Wittem.

Wij starten, zoals gezegd, op de parkeerplaats tegenover het klooster in Wittem. De route is natuurlijk bekend, omdat we er reeds eerder gestart zijn. Dus: rijden we via de doorgaande wegen vanuit Houthem door Broekhem, Valkenburg en Schin op Geul naar Wijlre. Hier gaan we naar rechts en nabij de Brouwerij naar links en tot slot via Cartils naar Wittem over de Wittemer Allee naar de parkeerplaats tegenover het klooster.

Met de rug naar de parkeerplaats gaan we naar rechts naar de Rijksweg Vaals-Maastricht; bij de verkeerslichten steken we over naar Partij. Daar lopen we naar de sportvelden en de brug over de Geul toe. Vervolgens gaan we naar links in Overgeul, een buurtschap van Mechelen. Dan lopen we naar rechts  naar en door het Schweibergerbos naar buurtschap Bissen. Hier nemen we de doorsteek naar Schweiberg, we stijgen nog even en steken nogmaals door via veldwegen naar Eperheide en de Gerardushoeve. Hier gaan we pauzeren.

Op de terugweg nemen we de Gulperweg naar Schweiberg en gaan even verder afdalen naar het Kruisbos. Dit doorkruisen we en lopen tussen de Golfbaan door naar het Dunnenbos. Dit langgerekte, smalle bos volgen we enige tijd; dan buigen we naar links af en komen uit aan de achterzijde van de Gulperberg. We passeren nog een Gerardushoeve en lopen langs de camping naar Hoeve De Bek. Via  weilanden komen we op de Rijksweg uit en lopen tot slot terug naar de parkeerplaats.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 17 november a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Wittemer Allee in Wittem, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

Het is een mooie wandeling met veel variatie en prachtige vergezichten, met name vanuit Eperheide. De tocht is middelzwaar, aangezien we in een glooiend landschap wandelen met regelmatig stijgende en dalende paden. Dit geldt zowel voor de heen- als terugweg. De pauze ligt op de helft van het parcours, na 7 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.