Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Goeie voornemen meer bewegen? Wandel mee met Sportdorp Houthem!

Goeie voornemen meer bewegen? Wandel mee met Sportdorp Houthem!

Hallo Wandelaars,

Aangezien het nieuwe jaar nog pril is, wil ik beginnen met alle wandelaars de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen.

Voor de volgende wandeling heb ik bewust gekozen voor het Heuvelland; aangezien in de afgelopen periode zeer veel regen is gevallen. We gaan wandelen vanuit Wahlwiller. We lopen naar Nijswiller, steken de Rijksweg over en gaan richting Vijlen en Lemiers. Daar steken we naar links de Rijksweg over en lopen via Oud-Lemiers naar Orsbach(D) en keren via Mamelis en Nijswiller terug naar Nijswiller.

Wij starten op de parkeerplaats, bij de kerk eerst naar rechts en dan naar links in de President J.F. Kennedystraat in Wahlwiller. We bereiken Wahlwiller als volgt. We rijden van Houthem via de doorgaande weg door Valkenburg, Schin op Geul en Wijlre naar de verkeerslichten in Wittem. Hier gaan we naar links over de Rijksweg naar Wahlwiller. Na het plaatsnaambord nemen we de eerste weg links (Kruisweg) richting kerk, daar even rechts (Oude Baan) en vervolgens links en we zijn in de Pres. J.F. Kennedystraat. Even verder ligt links de parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats lopen we naar de Oude Baan richting Nijswiller. Daar steken we de Rijksweg over en gaan via de Biesweg omhoog. Boven gaan we naar links en komen zo in Vijlen. Daar lopen we via de voorzijde met mooie panorama’s door het bekende bergdorp. Vervolgens gaan we naar de Oude Trichterweg en dalen geleidelijk af naar Lemiers. Hier steken we de Rijksweg over naar Oud-Lemiers en volgen het pad naar Kasteel Genhoes en komen bij de Selzerbeek. Deze grensbeek steken we over en wij zijn op Duits grondgebied. We gaan omhoog via de Lemierser Berg naar onze pauzeplaats in Orsbach: Café Belle-Vue.

Na de pauze lopen we voor het café langs en hebben een prachtig uitzicht op Vijlen en het Heuvelland. We vervolgen onze weg en komen al dalend weer bij de Selzerbeek in Mamelis. Hier gaan we al gauw weer stijgen naar Abdij Mamelis. We lopen via het Kolmonderbos in de richting van Nijswiller. We bereiken via de voormalige dependance van het Sohpianum het dorpscentrum. Daar nemen we de doorsteek naar de Schulsbergweg en keren via de Botterweck terug naar Wahlwiller.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 20 januari a.s. Plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats in de Pres. J.F. Kennedystraat te Wahlwiller, waar we omstreeks 10.25 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht valt in de categorie middelzwaar; enerzijds door drassige paden en veldwegen en anderzijds door enkele pittige hellingen in het parcours. Het is een wandeling in open landschap met mooie panorama’s. De pauze is gelegen na ca. 8 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.