Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Juniwandeling Sportdorp Houthem vanuit Mechelen

Juniwandeling Sportdorp Houthem vanuit Mechelen

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling start in Mechelen. We lopen via weilanden naar Elzet, vervolgens doorkruisen we  het Elzetter- en Vijlenerbosch en dalen af naar Cottessen. Hierna lopen we naar Camerig en tot slot keren we terug via weer het Vijlenerbosch en enkele gehuchten bij Mechelen.

Wij starten op de parkeerplaats P2: Mechelveld, gelegen aan De Goerschenweg te Mechelen. We bereiken Mechelen als volgt. Vanuit Houthem gaan we via de doorgaande wegen door Broekhem, Valkenburg, Schin op Geul en Wijlre (bij de bierbrouwerij links aanhouden) naar Wittem. Hier steken we bij de verkeerslichten rechtdoor over, vervolgens door Partij (in de S-bocht links aanhouden) en doorrijden naar Mechelen. We rijden het dorp binnen via de Hoofdstraat, dan bij de kerk even naar rechts Heerenweg en tot slot naar rechts De Goerschenweg en parkeerplaats Mechelveld.

Vanaf de parkeerplaats in Mechelen gaan we naar links in de richting van Hilleshagen en de basisschool. Vervolgens lopen we naar de Lomberg-/Mechelderbeek en het buitengebied, dan via een weidepad naar Elzet. Hierna lopen we naar het Elzetter- en Vijlenerbosch, dat we doorkruisen. We dalen af naar Cottessen en hebben prachtig zicht op ons mooie Heuvelland. Bij de Cottesserhoeve gaan we enigszins stijgen en via een mooi voetpad komen we uit in Camerig. Daar wandelen we doorheen en gaan naar Restaurant/Camping De Rozenhof, waar we pauzeren. Via een voetpad over het terrein van de camping komen we weer in het Vijlenerbosch en lopen langs de bosrand naar de prachtig gelegen uitspanning Huize Emmaus, waar priesterstudenten ten tijde van Het Rijke Roomse Leven hun vrije tijd en vakanties doorbrachten. Daarna gaan we via de idyllische gehuchten Bommerig, Helle en Kleeberg terug naar Mechelen. Tot slot gaan we via een weidepad naar de Geul. Langs dit riviertje en een alleraardigst park keren we terug naar de parkeeplaats in Mechelen.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 15 juni a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem, om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats Mechelveld te Mechelen, waar we omstreeks 10.25 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is niet echt moeilijk. We lopen in (geleidelijk) stijgende en later dalende lijn en vervolgens weer licht stijgend, maar niet met steile hellingen of dalingen. De paden en wegen zijn goed begaanbaar en er is veel afwisseling in deze tocht met o.a. fraaie vergezichten. De pauze ligt na ca. 9 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.