Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Mooie resultaten en nieuwe evenementen Judoclub Kano Houthem

Mooie resultaten en nieuwe evenementen Judoclub Kano Houthem

Onlangs werd in Sittard het 16e Beginnerstoernooi van E.J.C. Grevenbicht gehouden.  Van Judoclub “Kano” Houthem namen 11 judoka’s deel. Er werd flink gestreden in diverse leeftijds- en gewichtsklassen door de jongens en meisjes. Dat resulteerde in mooie podiumplaatsen voor een aantal van hen:  drie judoka’s behaalden een zilveren medaille, te weten Zorah Markgraaf, Miel Bessems (die voor de eerste keer meedeed aan een toernooi) en Noa Frijns. De bronzen medaille werd uitgereikt aan Vince Blezer, Ruben Lebouille, Tycho van Esch, Stig Schulte, Floris Aarts, Max Bouwens, Eelco Moors en Levi Hagenstein. Een mooie prestatie van deze kanjers!

In Heerlen bij beach en sportcentrum “Ben Mesters” (organisatie Nippon Sport Heerlen) heeft trainer Jo onlangs een beach judotraining gegeven samen met diverse assistent lesgevers. De ongeveer 55 deelnemers mochten zwoegen, rennen, springen en rollen in het zand. Er werden diverse beentechnieken gemaakt waarbij het zand niet altijd meewerkte (een judomat veert toch beter). Verschillende trek- en duwoefeningen gaven veel plezier, omdat de ander in het zand belandde. Tevens werden op de grond een paar kantelingen geoefend. Het plezier stond voorop en dat was er volop. Na afloop werd iedereen getrakteerd op een herinneringsprijs.

Wim Dolmans, de broer van trainer Jo, is onlangs geslaagd voor zijn nationale scheidsrechterslicentie, een knappe prestatie. Wim doet al jarenlang scheidsrechteren, maar dit is weer een stapje hoger op de scheidsrechtersladder.

In september is ook een mooi evenement: het 2-jaarlijkse kamp. Hier zullen bestuur, ouders en leden van Judoclub Kano Houthem, Judokan Maastricht (de eigen club van trainer Jo van Judoclub Kano) en Judoclub Urmond weer samenwerken. Er zullen veel leuke spelletjes gedaan worden en wellicht staat er ook weer een spannende speurtocht en een barbecue op het programma.

Zondag 5 november is het grote andere jaarlijkse toernooi van Judoclub Kano, te weten het Geuldaltoernooi. Dit is voor beginnende judoka’s t/m de ervaren judoka’s, voor meisjes en jongens, voor alle leeftijden, ook volwassenen doen altijd mee. Veel vrijwilligers zullen weer helpen, ook van Judokan Maastricht en Judoclub Urmond. Dit grote toernooi, dat van 10.00-17.00 uur zal zijn, wordt gehouden in sportzaal De Polfermolen te Valkenburg a/d Geul, en zal deskundig begeleid worden door scheidsrechters van de Judobond Nederland. Hierbij zullen weer veel clubs meedoen uit Limburg, Brabant en België. Toeschouwers zijn van harte welkom om te genieten van de diverse partijen en om de judoka’s aan te moedigen.

Op zondag 21 mei is het eigen jaarlijkse Heuvellandtoernooi  in de gymzaal van Adelante te Houthem, waarbij scheidsrechters van de Judobond Nederland de partijen in goede banen zullen leiden en de vrijwilligers o.a. aan de jurytafels ervoor zorgen dat de judoka’s niet te lang hoeven te wachten om hun partijtjes te doen. Dit jaarlijkse Heuvellandtoernooi  is een toernooi voor de beginnende judoka’s, waarbij jongens en meisjes van diverse clubs uit Limburg altijd meedoen. Toeschouwers zijn van harte welkom.