Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Peuterspeelzaal De Pluizerd

Peuterspeelzaal De Pluizerd

We krijgen signalen dat peuterspeelzaal de Pluizerd komend schooljaar een dagdeel minder gaat verzorgen, alleen nog op de woensdag en vrijdagochtend open is van 8.30 – 12.00 uur.  Wanneer er niet uiterlijk komend najaar minimaal 6-8 peuters op deze ochtenden ingeschreven staan gaat de Pluizerd per 1 januari 2018 gesloten worden.

De aanwezigheid van een goed bezochte peuterspeelzaal is tevens van belang voor een “ongestoorde” instandhouding van de basisschool. Met het bestuur van Innovo (die de basisschool onder z’n hoede heeft) zijn daar heldere afspraken over gemaakt: Er zijn in beginsel voldoende kinderen (0-4 jaar) in onze dorpsgemeenschap om de basisschool de komende jaren gezond te exploiteren. Dat zal Innovo dan ook blijven doen, mits die kinderen ook daadwerkelijk in voldoende mate de school gaan bezoeken.
Een belangrijke indicatie daarvoor is het bezoek aan de peuterspeelzaal.

We roepen ouders van peuters dan ook op om hun kroost tijdig aan te melden bij de peuterspeelzaal. Inschrijven is gratis en kan via deze link.  Of loop even binnen op een van de ochtenden, tot de zomervakantie ook nog op maandag. Over de kwaliteit van en de sfeer in zowel de Pluizerd als de basisschool zijn de huidige ouders zeer tevreden.

Het belang van een (kwalitatief goede) peuterspeelzaal/basisschool in de directe leefomgeving voor zowel kinderen als dorpsgemeenschap moge duidelijk zijn. De leden van de werkgroep peuterspeelzaal zullen komende weken graag met (toekomstige) ouders onze ervaringen met de peuterspeelzaal en school delen.

Heeft u ondertussen hierover vragen, neem dan gerust contact op met René Schade (tel.: 06 14922038), Raoul Backus (tel.: 06 55177414), Saskia Wagemans (tel.: 06 27013135) of Claudia Spierings (tel.: 06 52417872).

WHSG
Werkgroep peuterspeelzaal