Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Septemberwandeling Sportdorp Houthem

Septemberwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling voert ons naar Nijswiller; vervolgens lopen wij naar Baneheide. Dan gaan we naar Bocholtz en via Waalbroek en Simpelveld komen we weer in Baneheide en wandelen terug naar Nijswiller.

Wij starten op parkeerplaats De Durpspomp bij de Dionysiuskerk in de Kerkstraat te Nijswiller. Wij bereiken de startplaats als volgt. Vanaf De Holle Eik in Houthem rijden we via de doorgaande wegen naar Valkenburg, Schin op Geul, Wijlre en vervolgens naar Wittem. Bij de verkeerslichten aldaar gaan we naar links en rijden via de Rijksweg langs Wahlwiller naar Nijswiller. Als we bij het plaatsnaambord Nijswiller komen, slaan we de eerste weg naar links in. We rijden via de Kerkstraat door naar de parkeerplaats De Durpspomp (ter hoogte van de Dionysiuskerk) en parkeren daar aan de rechterkant of in de onmiddellijke omgeving.

Met de rug naar de parkeerplaats gaan we naar rechts en beklimmen al snel De Vossenberg en bereiken dan Baneheide. We lopen door het gehucht naar rechts en steken de Provinciale Weg over. We komen dan in Bocholtz. Via de Aretsweg,  de sportvelden, het Langheggervoetpad en de Groeneweg komen we in de dorpskern van Bocholtz. Dan lopen we via het Groeneboord naar de Prickart en Broek en verlaten Bocholtz in de richting van Waalbroek en de visvijver. Vervolgens gaan we via de Vroenkuilerweg naar het viaduct en vervolgens Simpelveld binnen. Hier lopen we naar de markt toe en gaan bij Brasserie Shoko, Markt 2, 6369 AH in Simpelveld, waar we pauzeren. Na de pauze gaan we op zoek naar de Eyserbeek en volgen deze tot in buurtschap Bulkemsbroek. Dan lopen we naar links en het Miljoenenlijntje. Via de Bulkemsdalweg lopen we  naar en door het bos bij Baneheide. Dit gehucht laten wij al snel achter ons en lopen via het mooie Vossenbergvoetpad terug naar Nijswiller en de Durpspomp.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 15 september a.s. Plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats De Dorpspomp aan de Kerkstraat te Nijswiller, waar we omstreeks 10.25 uur starten voor een wandeling van ongeveer 14 km.

De tocht is niet moeilijk, toch is er een helling aan het begin van de route en een afdaling aan het einde. Verder vertoeven wij op een licht glooiend plateau met weinig hoogteverschil. De pauzeplek ligt na ca. 9 km. Het is een zeer gevarieerde wandeling.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.