Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Succesvol Geuldaltoernooi van Judoclub Kano Houthem

Succesvol Geuldaltoernooi van Judoclub Kano Houthem

Zondag 5 november jl. was het jaarlijkse judotoernooi van Judoclub Kano Houthem, en wel voor de 24e keer. Zaterdag werden door vrijwilligers de voorbereidingen getroffen, waaronder de judomatten op 4 locaties ophalen en de zaal inrichten. Een 2-tal busjes werden beschikbaar gesteld door sponsors. Uiteraard waren al maanden vooraf andere organisatorische zaken opgestart, waaronder de sponsoring en de clubs uitnodigen.

Er waren 370 meisjes en jongens van meer dan 35 clubs uit Limburg, Brabant en België, die hun best deden om tot een overwinning te komen. De diverse wedstrijden verschilden uiteraard qua duur: bij de 1 duurde een partij 10 seconden omdat hij/zij won of verloor met een ippon (vol punt) en een ander moest er de volle tijdsduur voor gaan; dat kostte dan veel energie.

Diverse judoka’s van Kano Houthem hebben ook dit jaar weer deelgenomen: Vince Blezer 1e prijs, Bryan Ogg 3e prijs. Mike Ogg, Max Ghielen, Damin Odekerken, Lennart Spits, Ruben Lebouille, Fedor Spits, Floris Aarts, Levi Hagelstein, Lars Lakens en Job Hennekens vielen net buiten de prijzen, maar mochten een mooie medaille in ontvangst nemen. Eloy Francken deed vandaag zijn 1e wedstrijd, dus dat was extra speciaal. Ondanks zijn volle inzet in de partijtjes heeft hij geen podiumplek kunnen bereiken, maar wie weet volgend jaar! Hij had zin in de partijtjes, dat was duidelijk te zien.

Er waren 5 wegingen verspreid over de dag zodat de judoka’s vrij snel aan de beurt waren om hun partijtjes te draaien en erna een mooie beker konden ophalen als ze 1-2-3 werden, of een mooie medaille kregen als je 4e etc. werd, iedereen kreeg dus een mooie prijs mee naar huis.

De scheidsrechters van de Judobond Nederland hebben er voor gezorgd dat de wedstrijden allemaal in goede banen werden geleid. Het publiek moedigde uiteraard enthousiast de judoka(‘s) aan, hetgeen een steuntje in de rug betekende voor vele judoka’s en dat gaf dan net weer dat extra zetje om tot een mooi resultaat te komen. Zonder de tientallen vrijwilligers van Judoclub Kano Houthem, Judokan Maastricht en andere vrijwilligers had dit toernooi niet plaats kunnen vinden, dus een pluimpje voor jong en oud die meegeholpen hebben!