Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Tentoonstelling Bevrijding en “Vrede verbindt over grenzen”

Tentoonstelling Bevrijding en “Vrede verbindt over grenzen”

In het kader van de landelijke Vredesweek, 21-29 september en de Internationale Dag van de Vrede op 21 september, vindt er in het Heiligdom van Sint Gerlach een tentoonstelling over Vrede plaats.

Deze tentoonstelling is tevens een onderdeel van de herdenking van de bevrijding van Zuid-Limburg, 75 jaar geleden. Deze tentoonstelling maakt duidelijk dat 75 jaar na de bevrijding het bereiken van Vrede voor iedereen nog een lange weg is.

In het Heiligdom van St. Gerlach zijn een drietal exposities te bezoeken:

* Zicht op vrede, gemaakt door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid. Het is de Nederlandse versie van de Britse expositie “A Vision Shared”, samengesteld door The Peace Museum. Ze toont de geschiedenis van de internationale vredesbeweging verteld aan de hand van veel foto’s en kleurrijke afbeeldingen van kunstuitingen en affiches.

* Vredeskinderen, eveneens samengesteld door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te Rotterdam. Deze gaat over kinderen op vredesaffiches en uitingen van kinderen over vrede in tekeningen, gedichten en teksten.

* In Vredesnaam, samengesteld door de werkgroep Vrede te Valkenburg aan de Geul. Getoond worden schilderijen en foto’s uit de gedichtenbundel ‘In Vredesnaam’.

De tentoonstelling is te bezoeken in Heiligdom St-Gerlach (Onderstestraat 1, Houthem) van 8 september tot 3 november 2019, dagelijks geopend van 10.00 -16.00 uur (’s zondags van 10.30 – 16.00 uur).