Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel 17 maart mee met Sportdorp Houthem

Wandel 17 maart mee met Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling voert ons naar Schinnen. We lopen daar via de visvijver naar het centrum en vervolgens langs natuurgebied de Kakkert naar Wolfhagen en trekken via Puth naar natuurgebied Hondskerk op de Wanenberg.Vervolgensgaan we weer terug via Puth, Sweikhuizen door het Stammenderbos en dan langs de Geleenbeek naar Schinnen.

Wij starten op de parkeerplaats op de Oude Markt, gelegen bij Basisschool Dionysius en de Brandweerkazerne te Schinnen. We bereiken Schinnen als volgt. Vanuit Houthem rijden we richting Valkenburg. We slaan in Strabeek op de 1e rotonde linksaf en rijden op de volgende rotonde rechtdoor naar Groot Haasdal. Daar rijden we naar de rotonde in Schimmert. Hier richting Spaubeek  en doorrijden tot het ANWB-bord, waarop staat: Schinnen 3 km. Hier gaan we naar rechts en via het gehucht Nagelbeek bereiken we het snelwegviaduct. We rijden er onderdoor en gaan onmiddellijk daarna naar rechts via de Breinder en op de splitsing links aanhouden. We gaan vervolgens over de spoorwegovergang en komen in de Stationsstraat en gaan naar rechts. Tot slot slaan we de eerste (verkeers)weg naar links in en parkeren aan de linkerkant bij de Brandweerkazerne te Schinnen.

Vanaf de parkeerplaats maken we een ommetje door Schinnen langs de visvijver en vervolgens via de Vroomengats richting Dionysiuskerk. Dan lopen we naar de Dorpsstraat en de Moutheuvellaan naar de Kakkert, een stroompje, dat we via stapstenen oversteken en uitkomen in het gehucht Wolfhagen. Dan gaan we langzaam stijgen via de Scholtissenholenweg; halverwege gaan we via een recent aangelegd voetpad door weilanden en een bosje naar Puth. Hier gaan we via Aan het Lindjen, Onderste Puth en de Rootsweg naar de hoger gelegen Wanenberg met natuurgebied Hondskerk. Hier maken we een ommetje door het natuurgebied, waar vroeger zand en grind gewonnen werd voor de bouwnijverheid. Vervolgens keren we langs veldwegen terug naar Puth. Dan gaan we via de Panoramaweg naar Sweikhuizen en de pauzeplaats: Brasserie De Bokkereyer. Na de pauze lopen we naar het erachter gelegen Stammenderbos en dalen af naar het voormalige Retraitehuis van Spaubeek en de Geleenbeek. Beneden gaan we naar links en vervolgen ons pad in de nabijheid van de beek en lopen richting Kasteel Terborgh en tot slot naar Schinnen. We lopen over een voormalig mijnspoor terug naar de visvijver en de parkeerplaats.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 17 maart a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Oude Markt 1E/1F te Schinnen, waar we omstreeks 10.30 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is niet moeilijk maar wel pittig, aangezien we vanuit het Geleenbeekdal geleidelijk stijgen naar de Wanenberg en dan weer afdalen naar het beekdal. De pauze is pas gelegen na 10 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail: hounjet@home.nl.