Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel mee met de 75ste wandeling van Sportdorp Houthem

Wandel mee met de 75ste wandeling van Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Allereerst wens ik jullie een voorspoedig en vooral gezond nieuw jaar en veel wandelplezier in 2019.

Onze eerste wandeling voert naar het Land van de Kalk. Wij lopen vanuit Kunrade, via Winthagen, Colmont en Elkenrade naar Trintelen en vervolgens via Ubachsberg en natuurgebied De Kunderberg terug naar Kunrade.

Wij starten op de parkeerplaats van het Onze-Lieve-Vrouweplein bij de voormalige kerk met dezelfde naam te Kunrade. Dus niet de St. Laurentiuskerk in Voerendaal. Wij bereiken de startplaats als volgt. Vanaf De Holle Eik in Houthem rijden we even richting Broekhem, op de rotonde links en naar de autosnelweg. Dan via de A79 en afrit Kunrade nemen; vervolgens naar links over doorgaande Valkenburgerweg tot de verkeerslichten in Voerendaal, daar heel even naar links over de Hogeweg en meteen tegenover de garage naar rechts en via deze weg komt u op het O.L.V.-plein te Kunrade.

Vanaf de parkeerplaats gaan we terug naar de verkeerslichten op de Valkenburgerweg en op de volgende kruising naar links. We gaan onder het snelwegviaduct door en lopen naar Winthagen. Daar lopen we naar de Trappegats en de Hooggats richting Colmont. Dan lopen we even over de Oude Karstraat en komen in de woonkern van Colmont. Vervolgens lopen we naar het buitengebied van dit gehucht. We slaan een pad naar links in langs de bosrand en komen uit op de Vrakelbergweg. Hierna gaan we al snel stijgen naar Elkenrade; daar nemen we de route via Eijserheide en verderop de Gats. We komen uit in Trintelen en lopen naar Mingersborg en de Bernardushoeve, waar we pauzeren. Daarna wandelen we naar de Vrouwenheide, die doorkruisen we en komen uit aan de rand van Ubachsberg. Vervolgens lopen we in Ubachsberg via de Daelsweg en Restaurant De Leuf naar de dorpsrand. We dalen af naar natuurgebied De Kunderberg en keren weer terug via de Kundergats in Voerendaal naar de parkeerplaats in Kunrade.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 19 januari a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan het O.L.V.-plein te Kunrade, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is middelmatig zwaar, want wij wandelen in een fraai glooiend landschap met prachtige vergezichten en regelmatig stijgingen en dalingen. De pauze is gelegen na ca. 8 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.