Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel mee met de Augustuswandeling!

Wandel mee met de Augustuswandeling!

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Mechelen; vervolgens lopen we naar de Malleziep, het gehucht Rott, het Elzetterbos en Camerig. Dan gaan we via Cottessen naar de Heimansgroeve en tot slot  lopen we in de nabijheid van de Geul terug naar Mechelen.

We starten op parkeerplaats P2: Mechelveld te Mechelen. We bereiken Mechelen als volgt. Via de doorgaande weg van Houthem naar Valkenburg, Schin op Geul, Wijlre en Wittem. Bij de verkeerslichten aldaar steken we rechtdoor over naar Partij, waar we na de S-bocht naar links rijden. We komen vervolgens in Mechelen in de Hoofdstraat. Hier rijden we vóór de dorpskerk naar rechts, de Heerenhofweg in en kort daarna weer rechts De Goerschenweg en nogmaals rechts ligt parkeerplaats P2 Mechelveld.

Bij de start gaan we even naar links richting Hilleshagen en vervolgens naar rechts via de Mechelderbeek naar de Malleziep en volgen we de beek richting Vijlen. We komen bij de Voortweg, gaan richting Elzet, maar maken nog een ommetje door Rott. Dan gaan we het Elzetterbos doorkruisen en komen uiteindelijk uit in Camerig, waar we langs de bosrand naar onze pauzeplek lopen: Camping en Restaurant De Rozenhof, Camerig 12, 6294 NB Vijlen.

Na de pauze lopen we door Camerig en dalen af naar Cottessen. Zo bereiken we via de Belletboomgaard  de zeer bekende Heimansgroeve. Hier komt Nederlands oudste gesteente uit het Carboon aan de oppervlakte. Dan komen we op de grens van België en Nederland en de meanderende Geul, vervolgens  lopen we in de richting van Epen. De Geul is onze metgezel tot Hurpesch; hier maken we een “abstecher” naar Schweiberg en het Höfke. We keren met het Landeusbeekje terug naar de Geul en via de oude dorpskern naar het Mechelveld in Mechelen.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 26 augustus a.s.; plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4 te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats Mechelveld aan De Goerschenweg te Mechelen, waar we omstreeks 10.30 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is voor de pauze, door de vele korte hellingen middelzwaar; na de pauze is het parcours licht en gemakkelijk. De pauze is gelegen na ca. 7,5 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Met vriendelijke wandelgroet,

Hub. Hounjet