Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel mee met de juniwandeling van Sportdorp Houthem

Wandel mee met de juniwandeling van Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling voert naar Huls, een gehucht bij Simpelveld. Vervolgens gaan we  naar de Vrouwenheide in Ubachsberg; dan dalen we via Trintelen af naar Bulkemsbroek. Daarna lopen we naar het Miljoenenlijntje in Over-Eijs en komen in Simpelveld. Dan gaan we naar Waalbroek en lopen via het  bron-en natuurgebied van de Eijserbeek Simpelveld binnen en keren terug naar Huls.

Wij starten op de parkeerplaats aan de Bouwerweg, gelegen aan de zijkant van de niet meer in gebruik zijnde hulpkerk St. Josef de Arbeider in Huls.

Wij bereiken Huls als volgt. Vanuit Houthem rijden we naar de rotonde in Strabeek en vervolgens naar links en nemen autosnelweg A76 richting Heerlen. We nemen de afslag Kunrade/Voerendaal. Na de afrit links aanhouden op de doorgaande weg richting Kunrade en doorrijden tot de verkeerslichten. Hier slaan we rechtsaf en volgen de geheel vernieuwde Bergseweg. Deze volgen we tot de T-splitsing van de doorgaande weg in Ubachsberg. Nu links afslaan en helemaal door het dorp Ubachsberg rijden en vervolgens Huls binnenrijden tot de kleine rotonde. Hier gaan we naar rechts en volgen de weg door Huls tot na huisnr. 32 aan de linkerkant. Dan zien we de voormalige hulpkerk en rijden op de kruising erna de Bouwerweg in naar links. Onmiddellijk daarna ligt de parkeerplaats aan de linkerkant.

Met de rug naar de parkeerplaats gaan we naar rechts in Huls. We volgen al snel een voetpad naar links richting Vrouwenheide of het Eiland van Ubachsberg (212  m N.A.P). Deze bosrijke heuvel volgen we in de lengterichting en komen uit bij de Vrouwenheide-molen. Dan lopen we richting Bernardushoeve en gaan richting het Bosveld. Via een doorsteek komen we in Trintelen. Dan dalen we via een mooi, langgerekt voetpad af naar Bulkemsbroek en de Eijserbeek. Hier gaan we via weilanden en stegelkes in de richting van het Miljoenenlijntje. Dat volgen we tot het  ZLSM-Station in Simpelveld. Dan bereiken we weldra  onze pauzeplaats: Eetcafé: Bij Maxime, Vroenhofstraat 1, 6369 AP Simpelveld.

Na de pauze gaan we onder het viaduct van het Miljoenenlijntje door in de richting van Bocholtz, maar  gaan vrij snel naar links in de richting van het gehucht Waalbroek. We lopen hier langs een visvijver en enkele hoeves en draaien dan naar natuurgebied De Rode Put toe en vervolgens langs de Eijserbeek en haar brongebied. Zo komen wij uit op de markt in Simpelveld; we lopen nog even verder en komen bij het prachtige Molsbergervoetpad. Dit volgen we omhoog om via de Bouwerweg weer Huls en ons uitgangspunt te bereiken.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 10 juni a.s. Plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ  te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Bouwerweg naast de Hulpkerk te Huls, waar we omstreeks 10.30 uur starten voor een wandeling van ruim 13 km.

De tocht is tot de pauze niet zwaar, want we lopen voornamelijk in dalende lijn, na de pauze gaan we geleidelijk stijgen en is de wandeling pittig, maar beslist niet zwaar. De pauze ligt na ca. 7,5 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.