Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel Paaszaterdag mee met Sportdorp Houthem

Wandel Paaszaterdag mee met Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Reijmerstok en vervolgens dalen wij af naar het Gulpdal. Hierna volgen wij het riviertje de Gulp richting Slenaken, daarna klimmen we aan de andere zijde naar het gehucht Heijenrath toe. Dan dalen wij weer af naar de Gulp en gaan tot slot weer stijgen naar Reijmerstok toe.

Wij starten op de parkeerplaats, gelegen aan het eind van de Reijmerstokkerdorpsstraat op de kruising met de Provinciale weg N598 (Margraten-De Planck), tegenover Beer en Eathoes A gen Ing. Wij bereiken Reijmerstok als volgt. Vanuit Houthem richting Berg en Terblijt; op de Provinciale weg naar links richting Vilt; vervolgens op de rotonde bovenaan de Daelhemmerweg naar rechts en langs Sibbe. Op de splitsing gaan we naar rechts richting Margraten en rijden het dorp binnen via de Eijkerstraat. Waar deze straat een bocht naar rechts maakt; rijden wij rechtdoor via de Holweg. Dan naar links en via industriegebied Aan de Fremme komen we op de rotonde op de Provinciale weg in Margraten. Weer naar links en tot slot de eerste weg naar rechts Provinciale weg N598 naar Reijmerstok toe. Deze weg volgen tot de genoemde kruising.

Vanaf de parkeerplaats gaan we langs het Beer en Eathoes in dalende lijn naar het Gulpdal, waar we uitkomen in het gehucht Beutenaken. Vervolgens gaan we via een bruggetje over de Gulp en begeven we ons via draaipoortjes, weilanden en hellingbos langs de meanderende Gulp naar Slenaken. Hier gaan we via het Groote Bos omhoog en lopen via het Knutserpad naar Heijenrath, waar we bij Auberge De Smockelaer gaan pauzeren.

Dan gaan we door open landschap terug naar het Groote Bos en lopen langs de bosrand en vervolgens dalend in de richting van Hof Wachtendonck.  We komen uit in Pesaken. Hier gaan we naar links en steken weer de Gulp over en komen uit op de Slenakerweg. Daar nemen we bijna onmiddellijk het weidepad omhoog; we komen via draaipoortjes in een  verscholen dalletje met rechts weiland en links bos. Dit dal volgen we geruime tijd naar links en gaan dan weer stijgen naar Reijmerstok en ons uitgangspunt toe.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 15 april a.s. Plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan het einde van de Reijmerstokkerdorpsstraat, tegenover Beer en Eathoes A gen Ing in Reijmerstok. Hier starten we omstreeks 10.25 uur voor een wandeling van ruim 13 km.

Hou rekening met de deelnemers aan de alternatieve Amstel Goldrace!

De tocht is middelzwaar, want zowel op de heen- als terugtocht moeten we dalen en klimmen. De pauze is gelegen na circa 7 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.