Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

11 november dubbelfeest in Houthem-St. Gerlach

11 november dubbelfeest in Houthem-St. Gerlach

Dubbelfeest in Houthem-St. Gerlach

Een aantal decennia geleden vierde bijna ieder dorp de dag van Sint Martinus. Tegenwoordig  staat de 11e van de 11e, met name door de festiviteiten in Maastricht, veelal in het teken van het inluiden van de Vastelaovend. Gelukkig worden beide tradities in Houthem sinds jaar en dag in stand gehouden.

Op maandag 11 november mogen alle kinderen aansluiten in de lampionnenoptocht, waarin Schutterij St. Martinus voorop gaat. Met de mooiste lampionnen verzamelen de kinderen vanaf 18.15u bij gemeenschapshuis De Holle Eik, vanwaar de stoet vertrekt om 18.30u.

De optocht eindigt dan weer bij Gemeenschapshuis de Holle Eik, waar een verwarmend Sint Maartensvuur wacht en het verhaal van de ridder die zijn cape deelde met een zwerver nieuw leven wordt ingeblazen. Om het feest compleet te maken voorziet de dorpsraad Wij Houthem – Sint Gerlach in warme chocolademelk en cake.

De avond zal worden afgesloten door Stichting Jeugdcarnaval de Boschräefkes, welke dit jaar haar 6×11 jarig bestaan viert, en C.V. de Boschrave. De beide verenigingen gaan op verrassend, spetterende wijze het nieuwe carnavalsseizoen inluiden.

De lampionnen-knutselmiddag van JongHouthem voorafgaand aan dit alles vindt plaats op woensdag 6 novemberVan 14.30 tot 16 uur kunnen alle kinderen een mooie lampion voor de Sint Maartensviering komen maken in Gemeenschapshuis de Holle Eik. De kosten hiervoor bedragen €5,00 en dan krijg je knutselmateriaal, een lampje, fris en wat te snoepen. Aanmelden kan tot en met maandag 4 november bij Monique Geelen of Rosalie Harings, liefst via jonghouthem@gmail.com.

Daarnaast is het, vooral voor de jonge ouders, leuk om te vermelden dat Houthem een oudergroep op Whatsapp heeft, waarin allerlei nieuwtjes en activiteiten met betrekking tot onze kinderen worden gedeeld. Zou je hier graag aan toegevoegd worden, stuur dan ook je mobiele nummer door.

Door Rosalie Harings-Schweitzer