Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Aprilwandeling Sportdorp Houthem

Aprilwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons in Spaubeek. Vervolgens trekken wij door de gehuchten Klein en Groot Genhout naar Kelmond en het buitengebied van Beek. Vervolgens keren we ook weer via de genoemde plaatsen langs andere paden en wegen terug naar de startplaats in Spaubeek.

Wij starten op parkeerplaats De Bongerd bij de kerk in Spaubeek. We bereiken de startplaats als volgt. Vanaf de Holle Eik rijden we naar de doorgaande weg Meerssen-Valkenburg. Daar slaan we rechts af richting Strabeek/Broekhem en rijden door tot de rotonde. Daar slaan we links af en op de volgende rotonde rechtdoor tot de kruising in Haasdal. Dan slaan we rechts af; vervolgens tweede weg links naar De Reusch (voormalige watertoren Schimmert). Op de kruising aldaar naar links tot de rotonde. Daar rechtsaf door de dorpskern van Schimmert richting Spaubeek. We volgen de doorgaande weg en bereiken Spaubeek. We dalen af door de dorpskern en houden op de Y-splitsing  links aan en komen al snel op het dorpsplein bij de St. Laurentiuskerk van Spaubeek. Voor de navigatie: tegenover Bongerd 25 te Spaubeek.

Vanaf de parkeerplaats gaan we links langs de Laurentiuskerk naar het buitengebied tussen de akkkers en weilanden door richting Groot  en Klein Genhout. Vervolgens wandelen we naar Kelmond en het Kelmonderbos. We bereiken Kasteel Genbroek in het buitengebied van Beek. Daar keren we om en gaan via andere wegen/paden terug naar Kelmond en lopen naar De molen van Genhout. Daar gaan we pauzeren in restaurant Aan de Meule. Vervolgens wandelen we via Groot en Klein Genhout naar Spaubeek. Hier maken we een ommetje en gaan via het Spaubekerbos met het mooie openluchttheater terug naar de Bongerd in Spaubeek.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 16 april a.s. Plaats van samenkomst: De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats op de Bongerd in Spaubeek, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is niet moeilijk; wij wandelen voornamelijk op het plateau van Schimmert, dus nagenoeg vlak. Toch zijn er enkele lichte hellingen en dalingen in het landschap in het hellingbos van zowel Kelmond als Spaubeek. De pauzeplek bereiken we pas na ca. 9 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.