Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Decemberwandeling Sportdorp Houthem

Decemberwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Heerlen-Terworm. We wandelen door het heringerichte natuurgebied Terworm met het gelijknamige kasteel en de nog prille Geleenbeek. Vervolgens lopen we in de richting van Kasteel Rivieren bij Weustenrade en dan naar het Hoenshuis nabij Voerendaal. Daar wandelen we door park ’t Broek en dan naar Kasteel Cortenbach en terug naar Terworm.

We starten op de parkeerplaats van sportcentrum Terworm met diverse sportvelden, gelegen aan de Koekoeksweg tegenover het Sintermeerten College in Heerlen. We bereiken de startplaats als volgt. Vanuit Houthem rijden we in de richting van Broekhem/Valkenburg. In Strabeek slaan we bij de  rotonde linksaf  en bij de volgende rotonde nemen we de oprit naar snelweg A79 en volgen deze tot afslag Voerendaal/Kunrade. Daar slaan we links af en rijden steeds rechtdoor in Kunrade; we passeren de verkeerslichten en de rotonde aan het einde van het dorp. We rijden door richting Heerlen en onder het viaduct door op de Valkenburgerweg. Tot slot slaan we even verder ter hoogte van het rechts gelegen Sintermeerten College links af naar de Koekoeksweg. We parkeren op de laatste parkeerplaats van de sportvelden naar het einde van de Koekoeksweg toe.

Met de rug naar de parkeerplaats lopen we naar rechts natuurgebied Terworm in. We volgen de route richting Eikendermolen en dan langs de Geleenbeek naar Kasteel Terworm. Daarna lopen we  verder door het vochtige natuurgebied. Via enkele stapstenen overbruggen we een beekje en een greppel en gaan naar Kasteel Rivieren. Vervolgens maken we via het Putterpad de doorsteek naar de golfbaan en het Hoenshuis in Voerendaal. We passeren de spoorbrug en lopen naar het centrum van Voerendaal, waar we pauzeren. Daarna maken we een ommetje door het prachtige park ’t Broek in Voerendaal. We gaan daarna langs de Laurentiuskerk en een nieuw natuurgebiedje met vlonderpad richting station Voerendaal. Daarna begeven we ons naar het Cortenbachbos en Kasteel. Tot slot gaan we via velden en een ander deel van natuurgebied Terworm terug naar ons uitgangspunt.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 18 december as. Plaats van samenkomst is de Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Koekoeksweg te Heerlen-Terworm, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is niet moeilijk, het is een vlakke wandeling in een vaak vochtig en drassig gebied. De paden zijn echter vrij recent aangelegd en goed  begaanbaar. De pauzeplek ligt na 7,5 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!

Wij respecteren de huidige corona-maatregelen, met name in de horeca.