Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Februariwandeling Sportdorp Houthem

Februariwandeling Sportdorp Houthem
When:
19 februari 2022 @ 10:00
2022-02-19T10:00:00+01:00
2022-02-19T10:15:00+01:00
Where:
Holset

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Holset. Dan gaan we richting Vaals en Wolfhaag. Vervolgens lopen we in de bosrand van het Schimperbos naar de Epenerbaan. Daar steken we over naar het Holsetterbos en via het gehucht Harles keren we terug naar Holset.

Wij starten op de parkeerplaats rechts van de St. Lambertuskerk in Holset. We bereiken Holset als volgt. Vanaf de Holle Eik in Houthem rijden we naar Valkenburg en achtereenvolgens via Schin op Geul en Wijlre naar Wittem en de verkeerslichten aldaar. Daar slaan we linksaf richting Vaals. We passeren Wahlwiller, Nijswiller en Vijlen en rijden door naar Lemiers. Daar slaan we in de bebouwde  kom rechtsaf naar Holset. Na ca. 1 km in de bebouwde kom van Holset passeren we een kruising en slaan snel daarna linksaf richting kerk. We parkeren rechts van de kerk, tegenover Holset met huisnummer 28.

Met de rug naar de St. Lambertuskerk gaan we naar links in de richting van de sportvelden en daarna richting Vaals en vakantiepark Hoog Vaals. We bereiken de Eschberg met het museum en steken door in de richting van de Vaalserberg. Vervolgens volgen we het weidepad richting Wolfhaag en gaan stijgen naar het Schimperbos toe. Nabij de voormalige grensovergang gaan we het Schimperbos in en volgen het pad in de bosrand. We maken vervolgens in het bos een halve cirkel om het gehucht Raren heen en bereiken uiteindelijk de Epenerbaan. We verlaten het Schimperbos en steken over naar het Holsetterbos. Dit volgen we eveneens in de bosrand en komen uit op de weg Vaals-Vijlen ter hoogte van het gehucht Harles. We steken over achter het gehucht en komen op een splitsing van meerdere landwegen en zetten koers naar rechts terug naar Holset.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 19 februari as. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats, rechts van St. Lambertuskerk te Holset, waar we omstreeks 10.30 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is middelmatig zwaar; we wandelen in het stijgende deel naar de Vaalserberg, met regelmatig klimmen en dalen. We vertoeven in bosrijk gebied, waar de paden in dit jaargetijde veelal modderig en moeilijk begaanbaar zijn. Een wandelstok kan hierbij goede diensten bewijzen. De pauzeplek ligt na 9 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!

Wij respecteren de coronamaatregelen, die gelden voor de horeca.