Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Juliwandeling Sportdorp Houthem

Juliwandeling Sportdorp Houthem

In verband met de wateroverlast in het beoogde wandelgebied is de juliwandeling van Sportdorp Houthem verplaatst van 17 juli naar zaterdag 24 juli.

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Wittem en vervolgens begeven wij ons naar Eys, Nijswiller, Wahlwiller, Mechelen, Partij en terug naar Wittem. Het is een vrij vlakke wandeling in de benedenloop van de Geul, waarbij we in het dal van enkele zijbeken van de Geul (Eyserbeek, Selzerbeek en Mechelderbeek) wandelen.

Wij starten op de grote parkeerplaats tegenover het klooster en de Gerardusabdij van Wittem. We bereiken de parkeerplaats als volgt. Vanuit Houthem rijden we via de doorgaande weg richting Broekhem. Vervolgens nemen we de doorgaande weg door Valkenburg en Schin op Geul naar Wijlre. Daar slaan we op de splitsing nabij de bierbrouwerij rechtsaf. Even verder op de 3-sprong linksaf over de Hooleweg dan rechtsaf naar Cartils. Tot slot rechtdoor over de doorgaande weg naar Wittem en via de Wittemer Allée naar de parkeerplaats aan de rechterkant tegenover het klooster.

Vanaf de parkeerplaats lopen we even over het fietspad (omleiding) richting Gulpen. Bij de voetbalvelden nemen we de doorsteek naar de Wittemer Allée en lopen richting Cartils. Daar volgen we de Eyserbeek naar de Piepert en Eys. Hier gaan we via de Wezelderweg richting sportvelden en vervolgens omhoog via de Kelderweg naar het plateau. Dan dalen we af via de Schulsbergweg naar Nijswiller. Daarna volgen we de Selzerbeek (ook wel Sinselbeek genoemd) naar Wahlwiller en onze pauzeplek: A gen Kirk, in Wahlwiller. Dan steken we de Rijksweg Maastricht-Vaals over en lopen via een mooie holle weg naar de Gulkoel op het plateau. Daarna dalen we af naar de Mechelderbeek (ook wel Lombergbeek genoemd) en begeven ons via dit beekje naar Mechelen. Aldaar kiezen we voor het Johannieterpad via het voormalige kloostercomplex om bij de Geul uit te komen. Die volgen we naar Partij, waar we via een doorsteek weer in Wittem komen.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 24 juli a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Wittemer Allée te Wittem, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De wandeling is niet zwaar; we wandelen in beekdalen en hoeven slechts een helling te beklimmen (Kelderweg) in Eys. We maken veelal gebruik van onverharde wegen en aardige paden met stegelkes en bruggetjes. De pauzeplek ligt na ruim 8 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail: hounjet@home.nl.

Deelnmers wandelen mee op eigen risico!

We respecteren de geldende coronamaatregelen.