Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Juniwandeling Sportdorp Houthem

Juniwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling, na een gedwongen rustperiode van 8 maanden, brengt ons in Sibbe. Vervolgens gaan we via IJzeren naar natuurreservaat Gerendal, dan richting Scheulder en langs het welbekende riviertje naar Schin op Geul. Daarna gaan we via Strucht en langs de Biebos terug naar Sibbe.

We starten op de parkeerplaats bij Gemeenschapshuis De Blokhut aan de Sibberkerkstraat; schuin tegenover de kerk in Sibbe. De route is als volgt. Vanaf de Holle Eik in Houthem rijden we naar rechts het dorp uit via de Onderstestraat, dan naar links de Geulweg. Vervolgens links de Wolfsdriesweg; hierna rechts de Brakkenberg (Vogelzangweg) op naar Berg en Terblijt. Bovenaan links De langen Akker tot het einde. Daar aan de Rijksweg in Vilt even links en vervolgens rechts de Sibberweg tot de rotonde. Daar rechtdoor over de Dorpsstraat tot de splitsing, dan rechts Gatsestraat en tot slot links de Sibberkerkstraat en aan de rechterkant voorbij de kerk parkeerplaats De Blokhut in Sibbe.

Vanaf de parkeerplaats lopen we richting IJzeren en vervolgens naar rechts via het Pasveld. Dan lopen we achter Sibbe langs via de Limietstraat. Aan het einde oversteken naar de IJzerenweg en doorlopen tot de Orchidee├źntuin. Vervolgens via een mooi paadje omhoog naar Scheulder en via de Gerendalseweg en langs het bos naar het Gerendal. Via het bos naar de Dodemansweg en bij de Keutenberg afdalen naar de Geul. Via een welbekend pad langs de Geul naar Engwegen en vervolgens in Schin op Geul via Op de Beek naar de pauzeplek. Daarna lopen we weer naar de Geul toe en wel bij en om de sportvelden gaan we naar Strucht. Tot slot via een leuk paadje terug naar het Gerendal en via de Schinderweg en Putjesweg langs het Biebos terug naar Sibbe.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 19 juni 2021 a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats bij De Blokhut aan de Sibberkerkstraat te Sibbe, waar wij om 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is niet echt zwaar, maar er zitten enkele pittige hellingen in, want wij wandelen in een heuvelachtig gebied waarbij klimmen en dalen regelmatig voorkomen. De pauzeplaats bij Hotel Salden in Schin op Geul ligt pas na ca. 9 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!

NB: We houden ons tijdens de wandeling en op de pauzeplaats aan de geldende coronamaatregelen.