Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Novemberwandeling Sportdorp Houthem

Novemberwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling heet het Omlooppad en brengt ons naar Nuth. Daar volgen we een poosje de Platsbeek en vervolgens lopen we richting Spaubeek. We lopen er langs de Geleenbeek naar Schinnen en de Muldersplas en via Kathagen terug naar Nuth.

Wij starten op de parkeerplaats aan de Slagboomsweg 1 achter de St. Bavokerk in Nuth. We bereiken de startplaats als volgt. Vanuit de Holle Eik in Houthem rijden we richting Valkenburg. We rijden via de doorgaande weg naar Strabeek. Op de  eerste rotonde links en achter het viaduct op de volgende rotonde rechtdoor naar Haasdal. Aldaar op de doorgangsweg naar rechts rijden tot het einde, daar weer rechtsaf naar de rotonde richting Hulsberg. Hier linksaf over de Provinciale weg naar Aalbeek. Op het einde weer links en de Rijksweg volgen naar en door Nuth tot de verkeerslichten. Dan linksaf en voor de St. Bavokerk naar links en over het bruggetje van de Platsbeek. Onmiddellijk daarna op de Slagboomsweg, ter hoogte van huisnr. 1 ligt rechts de parkeerplaats van de begraafplaats van Nuth.

Vanaf de parkeeplaats in Nuth lopen we eerst enige tijd langs de Platsbeek en het vijverpark naar rechts. Vervolgens lopen we Grijzegrubben binnen en slaan een holle weg in achter het gehucht langs. Daarna lopen we naar het kapelletje  en wandelen via veldwegen en de voormalige groeve richting Spaubeek. We slaan een uitdagende, avontuurlijke grubbe in en komen uit in het gehucht Nagelbeek. We vervolgen onze weg langs Huis ten Dijcken en lopen langs de N300 (Parkstad-ring) naar de spoorwegovergang in Spaubeek. Dan gaan we de Geleenbeek volgen in natuurgebied De oude Kerk en bereiken Kasteelboerderij Terborg, waar we pauzeren. Vervolgens maken we een leuk ommetje en keren terug naar de Geleenbeek, die we volgen naar Schinnen en de Muldersplas. Ter hoogte van het gehucht Thull draaien we met de Geleenbeek mee naar buurtschap  Kathagen. Vervolgens langs de N300 terug naar Nuth. Hier beëindigen we de wandeling weer langs de Platsbeek.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 20 november as. Plaats van samenkomst, De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Slagboomsweg te Nuth, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is niet moeillijk, want wij wandelen in het nagenoeg vlakke gedeelte van de Plats- en Geleenbeek. De Diependaalse grubbe, vormt wel een uitdaging door het uitgeslepen pad met gaten en kuilen. De pauze ligt na ca. 7,5 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!

Wij respecteren de corona-maatregelen, die gelden voor de horeca.