Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Oktoberwandeling Sportdorp Houthem

Oktoberwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling voert ons naar Wahlwiller, waar we de (verlengde) Route des Vins –wijnroute- gaan volgen. We komen langs liefst vijf wijngaarden. Wij volgen de heenroute vanuit Wahlwiller naar Eys, Eyserheide en Trintelen. Op de terugweg lopen via de Vogelzang(hoeve) in Bulkemsbroek en het Froweinbos in Eys terug naar Wahlwiller.

Wij starten op de parkeerplaats in de President Kennedystraat nabij de H. Cunibertuskerk in Wahlwiller. Wij bereiken de startplaats als volgt. Vanuit Houthem rijden we via de doorgaande weg door Broekhem, Valkenburg en Schin op Geul naar Wijlre. Bij de Brandbrouwerij links aanhouden en naar Wittem rijden. Aldaar bij de verkeerslichten naar links over de Rijksweg naar Wahlwiller. Daar links (Kruisweg); vervolgens rechts even over de Oude Baan en tot slot links Pres. Kennedystraat en ook links de parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats lopen we naar de Selzerbeek toe en volgen de beek naar links achterlangs Wahlwiller. Dan omhoog door het Wiengetske en langs drie wijngaarden, t.w. Hubertus-, Cunibertus- en Wittemer wijngaard naar het plateau (Kleine Toscane) en daarna afdalen naar Eys. Vervolgens gaan we stijgen en langs Domein Aldenhof en daarna via weidepaden naar Eyserheide met de Salamanderwijngaard. Aldaar begeven we ons deels verhard en ook onverhard naar Trintelen en Mingersborg. Vervolgens door het Boschveld en de Vogelzang omlaag naar Bulkemsbroek. Dan langs de Eyserbeek en het Froweinbos naar Eys. Dan weer stijgen via de Kelderweg naar het plateau. Tenslotte op de vijfsprong afdalen naar wijndorp Wahlwiller.

Helaas heb ik deze keer, in verband met de verscherpte coronamaatregelen, geen pauzeplek kunnen regelen en moeten we zelf voor proviand en drinken voor onderweg zorgen.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 10 oktober a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de President Kennedystraat in Wahlwiller, waar we omstreeks 10.30 uur starten voor een wandeling van ruim 13 km.

De tocht is middelzwaar; we beklimmen op de heenweg twee hellingen en op de terugweg hebben we  ook nog een helling. Het is een aardige gevarieerde wandeling in ons fraaie Heuvelland met prachtige vergezichten. We pauzeren na ruim 7 km nabij de Bernardushoeve.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. O6-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

*Deelnemers wandelen mee op eigen risico!

*Carpoolers gaarne een mondkapje meenemen.