Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Septemberwandeling Sportdorp Houthem

Septemberwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Slenaken en vervolgens lopen we in een boog om het dorp heen naar het Belgische gehucht Nurop. Daarna lopen we via het Roebelsbos in de richting van het Onderste en Bovenste bos, dat we doorkruisen en komen uit in Eperheide. Tot slot lopen we via De Molt naar het Grote Bos en komen zo terug in Slenaken.

Wij starten op de parkeerplaats nabij Restaurant ’t Brögske; tegenover Restaurant De Boswachter op de Heijenratherweg in Slenaken. We bereiken het startpunt als volgt. We rijden vanaf De Holle Eik in Houthem naar Berg en Terblijt en via de Rijksweg richting Vilt. Daar slaan we rechtsaf en rijden richting Sibbe. Op de rotonde boven aan de Daalhemmerweg slaan we rechtsaf en rijden via de achterzijde van Sibbe richting Margraten. Aldaar gaan we via het industrieterrein Aan de Fremme naar de rotonde en slaan linksaf op de Rijksweg. Dan slaan we op de Rijksweg rechtsaf  richting De Planck en op de kruising in Hoogcruts/Noorbeek linksaf. Via de doorgaande weg komen we in Slenaken (Dorpsstraat) en de Heijenratherweg. Tegenover Restaurant De Boswachter ligt de parkeerplaats ’t Brögske.

Vanaf de parkeerplaats lopen we even langs de Gulp en slaan vervolgens linksaf naar het hogergelegen Branderbos. Daar lopen we via de Maastrichterweg bovenlangs Slenaken naar het Belgische gehucht Nurop. Daar dalen we via buurtschap I gen Treut af naar de Gulp en gaan stijgen door het Roebelsbos. Daarna maken we de doorsteek naar het Onderste bos en lopen via het Onderste en Bovenste bos naar Eperheide, alwaar we pauzeren bij Restaurant De Smockelaer. Vervolgens keren we op onze schreden terug en begeven ons in de  richting van Schweiberg en lopen daar via het bos (De Molt) naar de Doornhagerweg. Via deze weg bereiken we het Grote bos en dalen tot slot af naar Slenaken.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 18 september as. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats ’t Brögske, Heijenratherweg 2 te Slenaken, waar we omstreeks 10.30 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is middelzwaar met vrijwel aan het begin en verderop in Nurop een pittige helling en aan het einde een stevige afdaling in verder heuvelachtig gebied. De pauzeplek, Restaurant De Smockelaer, ligt na ca 9 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!

Wij respecteren de coronamaatregelen.