Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

TC Geuldal

TC Geuldal

Tennisvereniging TC Geuldal
Dr. Goossensstraat 4a
6325 BV BERG en TERBLIJT
T:   043-6040721
F:   –
@: info@tcgeuldal.nl
W: www.tcgeuldal.nl

 

De LTC IASON werd opgericht in 1977. In 1978 werd het complex aan de Putweg met 3 gravelbanen geopend. De ledengroei binnen een paar jaar was zo groot dat het bestuur niet lang daarna besloot het complex met 2 tennisbanen uit te breiden. In de tachtiger en negentiger jaren had de vereniging meer dan 300 leden. De kleedaccommodatie werd aangelegd, er werd competitie gespeeld en er werd een baanverlichting aangelegd.

Na het 25-jarig bestaansfeest in 2002 dat uitvoerig werd gevierd met een meerdaags programma liep het ledenbestand zodanig terug dat het bestuur samenwerking zocht met TC Valkenburg en LTC Munster uit Berg en Terblijt.

Uiteindelijk werd met de LTC Munsters een samenwerkingstraject opgezet dat in 2013 resulteerde in een fusie met de nieuwe naam TC Geuldal. Het plan is om de 2 parken samen te voegen tot een nieuw complex op één plek met zogenaamde “all weatherbanen” en een vernieuwde kleedaccommodatie en kantine. Daarover zijn vergevorderde plannen die met diverse partijen (o.a. gemeente Valkenburg, de provincie en de dorpsraad) besproken worden.

Meer informatie over aanmeldingen en tennisactiviteiten is te vinden op de vernieuwde website: www.tcgeuldal.nl.

 

 

terug 4