Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Zangvereniging Orphée

Zangvereniging Orphée

Zangvereniging Orphée
Secretariaat:
p/a M. Maessen
Op de Bos 9
6223 ET MAASTRICHT
T:   –
F:   –
@: zvorphee@gmail.com
W: orphee.simpsite.nl

Zangvereniging Orphée werd in 1864 opgericht als mannenkoor en is nu al ruim 50 jaar een gemengd koor. Het is een van de oudste zanggezelschappen uit de regio.

Het repertoire is veelomvattend, in diverse talen en biedt voor ieder wat wils. Orphée geeft regelmatig concerten in en buiten Houthem, al of niet in samenwerking met andere verenigingen. Daarnaast luistert het koor soms ook eucharistievieringen en huwelijksinzegeningen op.

Orphée is aangesloten bij de z.g. Kleine Federatie. Dit is een groep van 7 buurtkoren, die jaarlijks optreden voor een deskundig, kritisch en opbouwend juryrapport. Hierdoor blijft een onderlinge kwalitatieve vergelijking en beoordeling mogelijk.

Orphée kent een gezellige repetitiesfeer, waar in vriendschapsverband getracht wordt samen, op een verantwoorde wijze, goede muziek te maken o.l.v. onze enthousiaste dirigent Levon Leonard. Jaarlijks wordt er in de zomerperiode een activiteit georganiseerd.

Repetitieavond: donderdag in Dorpscentrum de Holle Eik (Baron de Selysstraat 4) in Houthem van 20.30-22.30 uur. U bent altijd welkom om eens geheel vrijblijvend te komen kijken en luisteren en te proeven van de gezellige sfeer bij deze vereniging.

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Mathieu Laheij (voorzitter), via telefoon 6041018 of e-mail zvorphee@gmail.com.

 

terug 4