Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Sportdorp Houthem wandelt vanuit Reijmerstok

Sportdorp Houthem wandelt vanuit Reijmerstok

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling voert ons naar Reijmerstok. Daarvandaan lopen we naar het Plateau van Margraten en trekken we via veldwegen en paadjes naar Hoogcruts en Schey (nabij Noorbeek). We keren weer terug via Terlinden, Terhorst en Banholt.

Startplaats
Wij starten op de parkeerplaats aan de Reijmerstokkerdorpsstraat, ter hoogte van huisnr. 104 nabij de kerk van Reijmerstok. Dus niet op de gebruikelijke parkeerplaats.

Route
Vanaf de parkeerplaats lopen we de Reijmerstokkerdorpsstraat omhoog en gaan via de Haagstraat naar het buitengebied. Via bos De Kamp lopen we verder over het Plateau over veldwegen en paden naar het gehucht Hoogcruts. Daar begeven we ons naar de Waufsberg (bekend van de vakantie-vakwerkhuizen) en komen uit in het gehucht Schey (nabij Noorbeek). Vervolgens buigen we af in de richting Terlinden. Dan lopen we naar het gehucht Terhorst en Banholt.

Hier gaan we ook pauzeren.

Tot slot lopen we in de richting van Bruisterbosch en het monument Voor galg en rad en buigen terug naar ons uitgangspunt in Reijmerstok.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 22 april a.s. Plaats van samenkomst is de Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Reijmerstokkerdorpsstraat nabij de dorpskerk in Reijmerstok. Aldaar willen we omstreeks 10.25 uur starten voor een wandeling van ruim 13 km.

Aard van het parcours
De tocht is niet moeilijk, want wij begeven ons naar -en blijven op- het vlakke Plateau van Margraten. Uiteraard zitten er toch enkele heuveltjes in het parcours. De pauzeplek ligt na ca. 9 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.