Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel mee met Sportdorp Houthem

Wandel mee met Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling voert ons naar de Eijsder Beemden. Vervolgens naar Eijsden en naar de rand van het Savelsbosch bij St. Geertruid. We keren terug langs de zuidelijke bosrand via Rijckholt naar Oost-Maarland en tenslotte naar de beemden.

We starten op de natuurparkeerplaats aan het einde van de Kasteelstraat bij de Eijsder Beemden. We bereiken de startplaats als volgt. We rijden vanaf De Holle Eik in Houthem naar de doorgaande weg richting Meerssen. Voorbij het viaduct in Vroenhof nemen we de oprit naar de snelweg A79/A2 en rijden door richting Maastricht/Liège en via de Prins W.A-tunnel richting Eijsden. We nemen de afslag Gronsveld en komen uit op de Köbbesweg. Hier slaan we rechtsaf naar de Rijksweg, vervolgens linksaf op de Rijksweg en dan doorrijden tot na het plaatsnaambord Oost-Maarland. Daar slaan we rechtsaf naar de Kasteelstraat en rijden door tot de bocht naar links. Hier rijden we rechtdoor naar de natuurparkeerplaats De Eijsder Beemden.

Vanaf de parkeerplaats lopen we natuurgebied de Eijsder Beemden in en lopen langs de Maas naar Eijsden. Daar lopen we naar Kasteel Eijsden en vervolgens langs de Kerenshof in de richting van het crematorium, daarna naar het viaduct over de snelweg A2. Vervolgens lopen we naar en door het Mescher Plukbos en verder over de Ezelsweg naar de Voerenweg. We komen uit bij het Savelsbosch en slaan rechtsaf naar De Bosrand in Moerslag om te pauzeren.

Daarna keren we terug naar het Savelsbosch en lopen langs de zuidelijke bosrand in de richting van Rijckholt. Even tevoren nabij het voormalige klooster zetten we koers naar de Eijsder beemden. We passeren weer de snelweg (via een tunnel) en de spoorlijn en trekken verder via de Parrestraat naar Oost-Maarland. Aldaar lopen we naar Kasteel Oost, dat momenteel gerestaureerd wordt en via het er achtergelegen bos lopen we naar de Kasteelstraat. Tot slot begeven we ons naar natuurparkeerplaats De Eijsder Beemden.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 18 maart a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 6, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de natuurparkeerplaats aan de Kasteelstraat te Oost-Maarland, waar we omstreeks 10.25 uur starten voor een wandeling van ca. 15 km.

Het is een tamelijk makkelijke wandeling, wel wat langer dan u gewend bent. Maar we lopen op vrijwel vlak terrein met slechts twee geleidelijke klimmetjes. De pauzeplek ligt na ca. 9 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!