Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel mee met Sportdorp Houthem door het Land van Kalk

Wandel mee met Sportdorp Houthem door het Land van Kalk

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Het Land van Kalk (Kunradersteen) in Kunrade. Van daaruit trekken we naar natuurgebied De Kunderberg, vervolgens naar Ubachsberg en Mingersborg. We keren terug tussen de akkers door naar De Vrakelberg (Kunraderbreuklijn) en daarna via Colmont en Winthagen terug naar Kunrade.

Startplaats
Wij starten op de parkeerplaats van het Onze Lieve Vrouweplein bij de (voormalige O.L.V.-kerk),   tegenwoordig Onze Lieve Vrouwezorghuis te Kunrade/Voerendaal.

Wandelroute
Vanaf de parkeerplaats lopen we naar de Kundergats, dan via de doorgaande weg naar de Bergerweg. Daar slaan we ter hoogte van de snelweg links in en doorkruisen het natuurgebied bij de snelweg naar de Kunderberg toe. Vervolgens gaan we stijgen naar natuurgebied De Kunderberg en Ubachsberg. Via de Vrouwenheide lopen we naar Mingersborg, waar we pauzeren bij de Bernardushoeve.

Daarna dalen we tussen de bloeiende (koren)velden door af naar de Vrakelberg en stijgen vervolgens weer naar Colmont. Hier volgen we (gedeeltelijk) de Oude Karstraat en dalen af naar het gehucht Winthagen. Dan trekken we enigszins stijgend door de wijngaard Overst Voerendaal naar de Bergerweg en keren terug naar het O.L.V.-plein in Kunrade.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 20 mei a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats op het Onze Lieve Vrouweplein te Kunrade/Voerendaal, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

Aard van het parcours
Het is een middelmatig zware tocht, waarin we op de heenweg geleidelijk stijgen, en op de terugweg afwisselend stijgen en dalen. De pauzeplek ligt na ca. 7 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!