Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Decemberwandeling Sportdorp Houthem

Decemberwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Noorbeek. Vandaar lopen we via landwegen naar Kattenroth en dalen vervolgens af naar de (Belgische) Voerstreek. Via de Voer(beek) lopen we naar Ketten, dan naar de bekende Steenboskapel. Vervolgens lopen we tussen de akkers en weilanden door over vlak terrein naar ‘s-Gravenvoeren en keren via de Koetsweg en langs de Noor en door landgoed Altembrouck terug naar Noorbeek.

Wij starten op de parkeerplaats aan de Maartensweg te Noorbeek. Om er te komen, rijden we vanuit Houthem richting Berg en Terblijt via de (in de volksmond zogenoemde) Barakkenberg. Dan gaan we naar de Rijksweg, vervolgens via Vilt richting Sibbe en naar Margraten. Daar rijden we via industrieterrein Aan de Fremme naar de rotonde. We gaan daarop naar links en even buiten Margraten nemen we de weg naar rechts richting De Plank. Ter hoogte van Hoogcruts, slaan we rechts in en rijden naar Noorbeek. Daar slaan we bij de aanduiding P(arkeren) links in en even verder rechts in en zijn op de parkeerplaats aan de Maartensweg in Noorbeek.

Vanaf de parkeerplaats lopen we naar de Schoolstraat en dan naar rechts en komen via een pad en een weide-doorsteek in de Kleine Heugdeweg. Hier gaan we naar links en via een holleweg steeds rechtdoor lopend komen we uit bij het Kattenroth, een voormalige Romeinse heerbaan. Na enige tijd dalen we naar links af door het bos naar de Voer en volgen de beek geruime tijd tot we uitkomen in Ketten. Hier gaan we naar links, steken even verder de verkeersweg over en komen al snel bij de Steenboskapel. Hier gaan we naar rechts en volgen lange tijd het vlakke betonnen wegdek, dat naar ’s-Gravenvoeren leidt. Hier steken we de Boomstraat over en vervolgen nog even onze weg rechtdoor tot De ouwe Ling. Daar keren we terug naar de dorpskom, waar we gaan pauzeren bij Eetcafé Der Pley in ’s-Gravenvoeren. Vervolgens gaan we langzaam klimmend naar de Koetsweg, die we enige tijd volgen. Dan gaan we via een weiland in een glooiend landschap naar de Noor(beek) toe. Die volgen we even door het Noordal en gaan weer stijgen in Landgoed Altembrouck en gaan tot slot naar Noorbeek en de parkeerplaats terug.

De geplande datum van de wandeling is zaterdag 15 december a.s. Plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Maartensweg te Noorbeek, waar we omstreeks 10.30 uur starten voor een wandeling van ca. 13,5 km.

Deze bijzondere en inspannende tocht kent heel wat variatie wat betreft zwaarte. We starten redelijk vlak, dalen vrij steil af naar de Voer en lopen door vlak terrein naar ’s-Gravenvoeren. Dan begint een rustige klim, die vervolgens steil omhoog gaat, weer daalt en steil door Landgoed Altembrouck gaat om vlak te eindigen. Dus deze wandeling vergt een redelijke basisconditie. De pauzeplek ligt na 9 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.