Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel jij zaterdag 21 oktober mee?

Wandel jij zaterdag 21 oktober mee?

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling voert naar Gulpen; vervolgens lopen we via de Gulpenerberg naar Berghem. Dan gaan we naar het Wagelerbos; via de Golfbaan naar Dalbissen en langs het Kruisbos naar het Schweibergerbos en Eperheide. Daar lopen we naar het Gulpdal en gaan via het Karsveld, Pesaken en Euverem naar Gulpen.

Wij starten op de parkeerplaats Witteweg te Gulpen. Een van de autoroutes naar Gulpen is de volgende. We rijden via de doorgaande wegen door Houthem, Valkenburg, Schin op Geul en Wijlre; daar gaan we naar rechts langs deĀ  Brandbrouwerij naar Gulpen. We rijden door tot de verkeerslichten; gaan naar rechts en bij de volgende verkeerslichten weer naar rechts de Ingbergrachtstraat in. Tot slot de tweede weg rechts de Witteweg in. De parkeerplaats ligt dan aan de linkerkant op een verhoogd plateau.

Vanaf de parkeerplaats lopen we door de dorpskern naar het Marktplein. Vervolgens gaan we via een stijgende, onverharde weg naar het gehucht Berghem op de Gulpenerberg. Daar lopen we even over de Panoramaweg en slaan de weg naar links in, richting Wagelerbos. We doorkruisen het bos en lopen even langs de Golfbaan. Ter hoogte van de entree ervan gaan we dalen naar Dalbissen. Dan lopen we langs het Kruisbos naar het Schweibergerbos, dat we doorkruisen. We komen uit in Eperheide en even verder bereiken we Heijenrath. Daar gaan we pauzeren bij Auberge De Smockelaer, Givelderweg 2, 6267 PB Slenaken-Heijenrath.

Na de pauze begeven we ons via Heijenrath in de richting van het Gulpdal. Dus we gaan dalen naar het riviertje de Gulp toe, dat bereiken we ter hoogte van Waterop. Via het Karsveld en de Gulp bereiken we Pesaken. Daar verlaten we het riviertje en lopen op de kruising in het gehucht naar links en komen in het buurtschap Euverem. Daar lopen we via het Riehagervoetpad en Kasteel Neubourg naar Gulpen en de parkeerplaats aan de Witteweg.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 21 oktober a.s. Plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats Witteweg te Gulpen, waar we omstreeks 10.25 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is niet moeilijk; toch zit er een steile helling naar de Gulpenerberg in en een fikse afdaling naar het Karsveld. Verder lopen we door een licht glooiend landschap. De pauze is gelegen na ca. 7 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.