Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Zomeractiviteiten voor mantelzorgers en hun naasten

Zomeractiviteiten voor mantelzorgers en hun naasten

Steunpunt Mantelzorg organiseert diverse activiteiten voor mantelzorgers, waaronder themabijeenkomsten, trainingen, cursussen, mantelzorgsalons en contactgroepen waarin ontmoeting met lotgenoten centraal staat.

Voor een compleet overzicht van alle activiteiten die georganiseerd worden, kunt u terecht op www.voormantelzorgers.nl.

Dit jaar worden de volgende zomeractiviteiten georganiseerd:

Dagbesteding Artidé:
Donderdag 16 juli/14.00- 16.00 u/Oude Heirbaan 5-7/ Wittem

Stichting Artidé Zorg begeleidt onder andere mensen met autisme, een verstandelijke, lichamelijke, psychogeriatrische beperking en niet aangeboren hersenletsel. Tijdens een rondleiding wordt u verteld en getoond hoe men binnen deze dagbesteding voor deze mensen te werk gaat. Het doel van Stichting Artidé Zorg is om de zelfstandigheid van deze mensen en hun persoonlijke ontwikkeling thuis en binnen de samenleving te bevorderen of behouden en mantelzorgers te ontlasten.

Samen zingen in De Ketel:
Donderdag 16 juli/19.00 – 21.00 uur/ Ontmoetingscentrum De Ketel/ Past.Dom.Hexstraat 70/ Meerssen

Houdt u van zingen? Kom dan een keertje meedoen op donderdagavond in De Ketel! Op het repertoire staan allerlei bekende liedjes die u zó kunt meezingen. De professionele accordeonbegeleiding zorgt voor schwung en gezelligheid.

Zomerwandeling Meers:
Vrijdag 17 juli/09.00 – 12.00 uur/ Dorpsdagvoorziening Bie Gerda/Kloosterstraat 19a/Meers

Even lekker uitwaaien en ontspannen door inspanning: een mooie wandeling van ongeveer 8 km door het Grensmaasgebied onder begeleiding van dhr. Cel Tans. Na afloop praten we na bij een lekker kopje koffie Bie Gerda.

Aanmelden:
Deelname aan de activiteiten is gratis maar u moet zich wel even aanmelden. Dit kan telefonisch op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur: 043 – 321 50 46 of per e-mail: info@voormantelzorgers.nl. Kijkt u ook eens op onze website: www.voormantelzorgers.nl.