Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Begin het jaar goed: wandel mee met Sportdorp Houthem

Begin het jaar goed: wandel mee met Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons in Ulestraten. Vervolgens begeven we ons via het Vliekerbos naar Raar en dalen af naar Meerssen, waar we een ommetje maken langs de Geul. Daarna gaan we stijgen en keren via Humcoven en de Watervalderbeek in het Vliekerbos terug naar Ulestraten.

Startplaats

We starten op de parkeerplaats bij de St. Catharinakerk; gelegen tegenover de kerk in de Dorpsstraat 17, te Ulestraten. We rijden richting Meerssen en vervolgens via Humcoven naar Ulestraten.

Route

Vanaf de parkeerplaats in Ulestraten zetten we koers richting het Vliekerbos. We volgen daar de hoogteroute en dalen af naar Waterval. Vervolgens nemen we de doorsteek richting Raar en dalen af naar Meerssen via de Damiaanberg. Dan begeven we ons naar de Geul en volgen de rivier in de richting van Tussen de Bruggen. Vervolgens maken we een ommetje langs de sportvelden nabij de Geul en kuieren door het Proosdijpark. Daarna gaan we naar de markt in Meerssen om er te pauzeren.

Hierna lopen we richting Raarberg en buigen af naar Meerssen-West. Via de Pastoorsbuurt komen we in het bos nabij Humcoven en stijgen nog even. Tot slot lopen we naar Waterval, waarna we via het dal van het Vliekerbos en langs de Watervalderbeek weer in Ulestraten uitkomen.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 20 januari a.s. Plaats van samenkomst is de Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de startplaats in de Dorpsstraat in Ulestraten, tegenover de St. Catharinakerk. We starten omstreeks 10.20 uur voor een wandeling van ca. 14 km.

Aard van het parcours

Het is een pittige tocht, waarbij we op de heenweg veelal dalen en op de terugweg regelmatig klimmen. Het is een mooie, afwisselende tocht, waarbij de Geul en de Watervalderbeek regelmatig opdoemen.

De pauzeplek ligt na 7 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!