Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Juliwandeling Sportdorp Houthem

Juliwandeling Sportdorp Houthem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons in Reijmerstok. Vervolgens gaan we via het plateau naar de helling van het Gulpdal en dan wederom stijgen naar Hoogcruts. Daarna lopen we naar Schilberg en achterlangs Slenaken. Dan gaan we stijgen in het Gulpdal via het Groote Bosch en vervolgens weer dalen naar het dal van de Gulp in Beutenaken. Tot slot gaan we weer stijgen en lopen terug naar Reijmerstok.

Wij starten op de parkeerplaats op de kruising van de Reijmerstokkerdorpsstraat en de Provinciale weg in Reijmerstok. We bereiken de startplaats als volgt. We rijden vanaf de Holle Eik het dorp uit richting Berg en Terblijt via de Brakke Berg. Vervolgens naar links naar de Rijksweg in Vilt. Daar slaan we rechtsaf naar de rotonde boven op de Daalhemmerweg. Dan al snel naar links richting Sibbe. Op de ongelijke kruising in Sibbe rechts aanhouden richting Margraten. Aldaar naar het industrieterrein Aan de Fremme en de rotonde. Vervolgens naar links over de Provinciale weg Maastricht-Vaals en dan de eerste weg rechts de Rijksweg naar de Planck. Na ca. twee kilometer op de kruising Reijmerstok/Banholt naar links de parkeerplaats aan de Reijmerstokkerdorpsstraat tegenover huisnummer 177 inrijden.

Vanaf de parkeerplaats gaan we naar links om Eethuis A gen Ing heen en vervolgens weer links. Dan tussen weilanden en akkers door over het Plateau van Margraten naar de Gulpdalhelling en dalen. Bijna beneden gaan we naar rechts naar en door de gehuchten Hoogcruts en Schilberg, langsĀ  de bekende St. Jozefkapel. Daarna lopen we op hoogte met fraaie panorama’s achterlangs Slenaken. Vervolgens dalen we af naar Slenaken, waar we pauzeren.

Daarna gaan we vanuit Slenaken weer stijgen door het Groote Bosch. Boven op het plateau gaan we via een pad tussen weilanden door afdalen naar Beutenaken in het Gulpdal. Tot besluit gaan we weer stijgen naar het plateau en via akkers en weilanden terug naar Reijmerstok.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 16 juli as. Plaats van samenkomst De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Reijmerstokkerdorpsstraat tegenover huisnr. 177 in Reijmerstok. Daar vertrekken we omstreeks 10.25 uur voor een wandeling van ca.14 km.

De tocht is behoorlijk pittig, aangezien het een aaneenschakeling is van dalen en stijgen in het Gulpdal. De pauzeplek ligt na ca. 7 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.