Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Septemberwandeling Sportdorp Houthem

Septemberwandeling Sportdorp Houthem
When:
17 september 2022 @ 10:00
2022-09-17T10:00:00+02:00
2022-09-17T10:15:00+02:00
Where:
Bunderbos

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Bunde. Wij gaan daar de Bunderboswandeling maken. Het Bunderbos is een langgerekt bos overgaand in het Geullerbos en doorloopt tot Terhagen (bij Elsloo). Op de heenweg volgen we de bovenzijde en op de terugweg voornamelijk de benedenzijde van het bos. Het Bunderbos wordt doorsneden door de spoorlijn. Het is een prachtig hellingbos met een aantal bronnetjes; het kan er dus plaatselijk drassig zijn.

Wij starten op de parkeerplaats van station Bunde in de Spoorstraat te Bunde. We bereiken de startplaats als volgt. Vanaf De Holle Eik rijden we in de richting van Meerssen. We volgen dus de doorgaande weg Houthem-Meerssen. Op de rotonde ter hoogte van Meerssen slaan we linksaf. We passeren de spoorwegovergang nabij het Stella Mariscollege en slaan rechtsaf langs de spoorlijn. Op het einde slaan we linksaf bij de spoorwegovergang en onmiddellijk daarna weer linksaf via de Proost de Beaufortstraat. Op het einde daarvan rechtsaf en linksaf  St. Josephstraat naar de rotonde achter Meerssen. Daar via de Maastrichterweg naar de volgende rotonde en hier linksaf naar Bunde; vervolgens over de spoorwegovergang. Onmiddellijk daarna uiterst rechts naar de Spoorstraat en tot slot aan de rechterkant parkeren op de grote parkeerplaats bij het station.

Met de rug naar de parkeerplaats lopen we naar rechts en gaan al snel naar rechts over de spoorwegovergang. We lopen de stijgende straat even omhoog en slaan naar links het Bunderbos in. We gaan het bos via de bovenloop in en bereiken vervolgens de z.g. zeven heuvelen en gaan langs de bosrand verder door het langgerekte bos tot buurtschap Moorveld. Daar even door de bebouwde kom en dan verder langs de bosrand via (bos)paden langs en door Geulle. We trekken verder naar Terhagen. Daar gaan we naar links over de spoorbrug en beginnen we aan de terugtocht. Eerst via een hoogtepad langs de spoorlijn. Vervolgens omlaag langs de bosrand naar Broekhoven, waar we pauzeren. En daarna weer door het bos via het benedenpad langs de hooggelegen spoorlijn in een vooral in de winter drassig bronnengebied naar ’t Kempke in Bunde en terug naar de parkeerplaats.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 17 september a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats in de Spoorstraat te Bunde, waar we omstreeks 10.25 uur starten voor een wandeling van 14 km. De pauzeplek ligt na 9 km.

De tocht is middelzwaar; immers we lopen op de heenweg via de bovenloop en op de terugweg gedeeltelijk via trappen naar de benedenloop van het hellingbos. Dus regelmatig stijgen en dalen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.