Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

De Holle Eik

De Holle Eik

Uitbreiding gemeenschapshuis Holle Eik

De stichting Holle Eik gaat het gemeenschapshuis uitbreiden met een nieuwe multifunctionele ruimte, invalidentoilet en bergruimten. Daarmee wil de stichting beter kunnen inspelen op de behoeften van verschillende groepen (onder meer opvangmogelijkheden voor ouderen, gehandicap­ten en jongeren, onder begeleiding van vrijwilligers) en verenigingen. Voor de noodzakelijke bereikbaarheid zal tevens de directe omgeving enigszins worden aangepast. De nieuwe ruimte kan onder meer dienst doen als ontmoetingsruimte/huiskamer, maar biedt ook mogelijkheden als extra repetitieruimte of ruimte voor kleine gezelschappen.

De ruwbouw zal door een aannemer worden gerealiseerd, waarna afbouw door aannemer en vrijwilligers zal plaats vinden.

De procedure voor de noodzakelijke omgevingsvergunning loopt. Volgens de planning zal, uiteraard mede afhankelijk van de weersomstandigheden, in het eerste kwartaal van 2015 met de bouwwerkzaamheden worden gestart.

De uitbreiding wordt mogelijk dankzij samenwerking tussen en bijdragen van de stichting zelf en verenigingen, vrijwilligers, gemeente, provincie, Rabobank, Oranjefonds en VSB-fonds.

Donderdag 13 november 2014 vindt er een presentatie van de uitbreidingsplannen plaats in de Holle Eik.
Na deze avond zal de presentatie ook op de website te raadplegen zijn.

voorgevel Holle Eik