Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Sportdorp Houthem begint het nieuwe jaar met een wandeling in Euverem

Sportdorp Houthem begint het nieuwe jaar met een wandeling in Euverem

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons in Euverem bij Gulpen. Vanuit dit gehucht maken we een ommetje langs Kasteel Neubourg en vervolgens gaan we het Gulpdal in naar de gehuchten Crapoel en Landsrade. Dan lopen we via het Groote Bosch naar Slenaken en tot slot keren we via het pad langs het riviertje de Gulp terug naar Euverem.

Wij starten in Euverem in de Kampsweg. Hier is een kleine parkeerplaats bij een linksgelegen speeltuintje en er tegenover rechts van de Kampsweg is ook parkeergelegenheid.

We bereiken Euverem als volgt. Vanaf De Holle Eik in Houthem rijden wij naar rechts, bij de kapel naar links en op de splitsing links (Wolfsdriesweg). We rijden dan via de Barakke Berg naar Berg en Terblijt. Op het einde van de helling links en even verder naar rechts via de Slakweg. We komen uit op de Provinciale weg. Hier links en verderop in Vilt rechts richting Sibbe. Op de rotonde (Daelhemmerweg) rechtdoor naar Sibbe. Op de splitsing in Sibbe rechts en vervolgens links door de Sibberkerkstraat. Vervolgens door IJzeren en Scheulder en de doorgaande weg volgend komen we in Ingber. Alhier bij de kapel rechts naar de RijkswegVaals-Maastricht. Daar naar links de Rijksweg volgen tot de afdaling naar Gulpen begint. Hier naar rechts en steeds rechtdoor rijden naar en door  Euverem. Tot slot op de splitsing links aanhouden en nabij het speeltuintje links of rechts parkeren.

De wandelroute loopt eerst met een ommetje door Euverem en vervolgens via het Riehagervoetpad naar Kasteel Neubourg. Hier keren we en lopen vervolgens naar het boven op een helling gelegen gehucht Crapoel. Bovenop gaan we via de Lookerplei en vervolgens over een weidepad naar het gehucht Landsrade. Daar gaan we in de richting van en vervolgens door het Groote Bosch afdalen naar Slenaken waar we pauzeren.

Daarna gaan we via het Slenakerpad langs de Gulp terug via een idyllisch wandelpad. We blijven op korte afstand van het riviertje de Gulp wandelen. We passeren heel wat stegelkes (draaihekjes) en gaan, nu eens stijgend, dan weer dalend, via het Gulpdal terug naar Euverem.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 21 januari a.s. Plaats van samenkomst: De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan en langs de Kampsweg te Euverem bij Gulpen, waar we omstreeks 10.25 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is middelmatig zwaar, wij wandelen voornamelijk in het rechtergedeelte (talud) van het Gulpdal. Na het vlakke ommetje stijgen we met een pittige helling. Vervolgens komen we korte, lichte hellingen tegen op de heen- en terugweg. De pauzeplek ligt na ruim 8 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.