Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Sportdorp Houthem wandelt vanuit het Gerendal

Sportdorp Houthem wandelt vanuit het Gerendal

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons in het Gerendal bij Oud-Valkenburg, waar we de mergelwandeling gaan maken. Vanuit het Gerendal lopen we naar Scheulder en vervolgens naar Sibbe. Daar maken we een ommetje naar de St. Rosakapel en keren terug naar Sibbe. Daarna lopen we met een omweg naar de Sibbergrubbe. Hier nemen we de doorsteek naar de Wilhelminatoren en dalen af naar de Sibbergrubbe. Tot slot beklimmen we het Biebosch en dalen af naar Oud-Valkenburg en keren terug naar het Gerendal.

Startplaats

Wij starten op de aan de rechterkant van de weg gelegen natuurparkeerplaats aan de Gerendalseweg in Oud-Valkenburg.

Wandelroute

Met de rug naar de parkeerplaats lopen we naar rechts en slaan snel daarna het pad in dat langs het Oombos loopt. Vervolgens gaan we via een trappenpad omhoog en volgen het bospad geruime tijd. Daarna begeven we ons naar Scheulder. Daar slaan we een landweg in en lopen achterlangs naar Sibbe. Hier gaan we ook pauzeren.

Daarna begeven we ons naar de St. Rosakapel in de Lokerstraat, keren terug naar De Kleine Linde en gaan door het bos afdalen naar de Sibbegrubbe. Vervolgens gaan we stijgen door het bos naar de Wilhelminatoren. We dalen af langs het Sprookjesbos naar het begin van de Sibbergrubbe. Via een trappenpad gaan we stijgen in het Biebosch. En tot slot weer afdalen naar Oud-Valkenburg en via een achterlangspad terug naar het Gerendal.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 28 oktober a.s. Plaats van samenkomst: De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de natuurparkeerplaats aan de Gerendalseweg te Oud-Valkenburg. Daar starten we omstreeks 10.20 uur voor een wandeling van ca. 14 km.

Aard van het wandelparcours

De tocht is middelmatig zwaar met enkele hellingen en trappenpaden, maar is verder niet moeilijk.

De pauzeplek ligt na ruim 7 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.