Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Sportdorp Houthem wandelt vanuit Partij

Sportdorp Houthem wandelt vanuit Partij

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons in Partij bij Wittem. Daar gaan we al snel de achtereenvolgende bossen in en bereiken dan Epen. Vervolgens lopen we naar het gehucht Hurpesch en volgen dan de Geul via Mechelen naar Partij.

Startplaats

Wij starten op de parkeerplaats naast  Zorgcentrum Artidé aan de Oude Heirbaan 5-7 te Partij.

Wandelroute

Met de rug naar de parkeerplaats lopen we naar links. We passeren al snel de Geulbrug en even verder gaan we het pad langs en door het Dunnenbosch volgen. Halverwege nemen we de doorsteek  naar het Wagelerbosch en komen we uit bij de Golfbaan. We lopen via de Aubelsweg tussen de Golfbaan door en dalen af door het Kruisbosch. Vervolgens slaan we De Molt (bosgebied) in en bereiken via de Schweibergerweg en Eperheide het Onderste Bosch. Via dit bosgebied dalen we naar Epen toe. Daar pauzeren we bij Hotel-Restaurant De 4 Jaargetijden.

Daarna lopen we via In de Broeken naar Hurpesch. Hier gaan we de Geul volgen, via draaihekjes  en weidelanden. We lopen door naar de bebouwde kom van Mechelen en pikken er weer de Geul op. We lopen weer door weilanden en via draaihekjes langs de Geul tot in Partij. Daar komen we al weer snel bij de parkeerplaats.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 17 juni a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats bij Zorgcentrum Artidé, Oude Heirbaan 5-7 te Wittem, waar we omstreeks 10.30 uur starten voor een wandeling van 14 km.

Aard van de wandeling

Op de heenweg wandelen we door voornamelijk bosgebied, waarbij de bossen als kralen aan elkaar geregen zijn met weinig hoogteverschil. De terugweg verloopt eerst via paden en wegen door het weidegebied van In de Broeken en tot slot langs de Geul. De route is niet echt licht, maar ook niet zwaar. De pauze ligt na ruim 8 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!