Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Sportdorp Houthem wandelt vanuit Wijnandsrade

Sportdorp Houthem wandelt vanuit Wijnandsrade

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons in Wijnandsrade. Van daaruit trekken we richting Hulsberg/Wissengracht en steken vervolgens door naar Aalbeek. Daar gaan we de Platsbeek volgen naar Nuth toe en keren weer terug naar Wijnandsrade langs de Hulsbergerbeek. Kortom we lopen langs de randen van het plateau van Schimmert begeleid door de Hulsberger- en Platsbeek; zijbeken van de Geleenbeek.

Startplaats

We starten op de parkeerplaats van Café Wienesroa, Panhuysstraat 1 te Wijnandsrade. Mocht daar niet voldoende parkeerruimte zijn, dan kan er ook in de onmiddellijke omgeving van de vijvers geparkeerd worden. We rijden vanuit Houthem naar Strabeek en vervolgens via de snelweg naar Hulsberg. Daar nemen we de doorgaande weg en slaan tot slot rechtsaf naar Wijnandsrade.

Wandelroute

Vanaf de startplaats verlaten we onmiddellijk Wijnandsrade via de Allée en gaan dan naar rechts via de Knevelsweg naar en door bosgebied de Vossenberg. We komen in buurtschap Wissengracht en slaan al snel de Hooleweg in. Vervolgens maken we de doorsteek naar Aalbeek. Hier gaan we het pad langs de prille Platsbeek volgen via de buurtschappen Helle, Brand, Terstraten, Grijzegrubben en Nierhoven naar Nuth.

Hier gaan we pauzeren nabij het dorpscentrum. We keren vervolgens nog even terug naar de Platsbeek en maken via Nuth en Hellebroek de doorsteek richting Swier. Hier volgen we de Hulsberger- en de Bissebeek terug naar Wijnandsrade met de vijvers en het kasteel.

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 15 juni a.s. Plaats van samenkomst: De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats bij Café Wienesroa, Panhuysstraat 1 te Wijnandsrade, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

Aard van het parcours

De tocht is niet moeilijk, want we wandelen voornamelijk in het stroomgebied van beekjes, dus vrijwel geen hoogteverschillen. De pauzeplek: Aan Hoes, Nuinhofstraat 86 A te Nuth ligt na ca. 8,5 km.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 06-12115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

Deelnemers wandelen mee op eigen risico!