Pages Navigation Menu

Het online dorpsplatform van, voor en door Houthem - Sint Gerlach

Wandel mee met Sportdorp Houthem vanuit Cadier en Keer

Wandel mee met Sportdorp Houthem vanuit Cadier en Keer

Hallo Wandelaars,

Onze volgende wandeling brengt ons naar Cadier en Keer. Van daaruit lopen we via de dorpskern naar het buitengebied van Klein Welsden en dan naar Margraten. We keren terug via Termaar langs het Amerikaans Kerkhof naar Honthem; dan richting Blankenberg en over de Wolfskop en tot slot Cadier en Keer.

Startplaats

We starten op de parkeerplaats aan de Groenstraat in Cadier en Keer. Dit is met het gezicht naar de kerk gericht de parkeerplaats links ervan.

Route

Vanaf de parkeerplaats lopen we naar links naar het dorpscentrum van Cadier en Keer. Vervolgens lopen we naar het buitengebied Boenderdel en dan gaan we stijgen naar het bosgebied Bundersberg. We komen uit ter hoogte van Klein Welsden en vervolgen onze weg door het gehucht. Daarna dalen we af naar het Schiepersbos en draaien om het waterbuffer heen en lopen via paden en veldwegen naar Margraten. Hier gaan we pauzeren.

Daarna steken we in Margraten de Rijksweg over en lopen het gehucht Termaar binnen. We lopen vervolgens in de richting van en naar het Amerikaans Kerkhof en bereiken het gehucht Honthem. Dan lopen we naar buurtschap Blankenberg en over de Wolfskop dalen we af richting de Orenberg en keren terug naar Cadier en Keer

De geplande datum voor de wandeling is zaterdag 15 juli a.s. Plaats van samenkomst is De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ te Houthem om 10.00 uur. Vervolgens carpoolen we naar de parkeerplaats aan de Groenstraat te Cadier en Keer nabij de kerk, waar we omstreeks 10.20 uur starten voor een wandeling van ca. 14 km.

De tocht is middelmatig zwaar; de hoogteverschillen zijn niet groot. Echter er moet regelmatig geklommen worden in de uitlopers van het Savelsbosch. De pauze ligt na ca. 7,5 km.

Mocht U nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hub. Hounjet, tel. 0612115558 of via e-mail hounjet@home.nl.

DEELNEMERS WANDELEN MEE OP EIGEN RISICO!